Идентифицирайте и контролирайте 7 често срещани кървящи сърдечни вредители

Идентифицирайте и контролирайте 7 често срещани кървящи сърдечни вредители

Има много причини да обичате кървящите сърца, но да бъдете относително безинтересни за вредителите е една от най-добрите.

Може би имат лош вкус или нещо подобно? Ще трябва да попитам следващия брашнест, който видя. Във всеки случай, вредителите не са нещо, което виждате толкова често по кървящите сърдечни растения.

Вертикално изображение отблизо на растение с кървящи сърца, растящо в градината с розови и бели цветя.  В горната и долната част на рамката има зелено-бял печатен текст.

Свързваме се с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Ключовата фраза тук е „толкова често“. Все още ще ги срещате от време на време и когато го направите, много помага да знаете какво да търсите и как да се справите със ситуацията.

Ето какво има за цел да ви помогне това ръководство. За тази цел ето бъговете, които ще разгледаме предстоящите:

Като цяло можете да избегнете повечето вредители, като поддържате растенията си здрави. Това означава подходящо поливане, разстояние и хранене. Освен това трябва да пазите всички плевели, които могат да приютят вредители.

Консултирайте се с нашето ръководство за отглеждане на кървящи сърца за инструкции за отглеждане.

Струва си да се отбележи, че кървящите сърца могат да бъдат чувствителни към инсектициден сапун и други обичайни обработки срещу вредители.

Преди да опитате нещо ново, уверете се, че първо го тествате върху малка част от растението и след това изчакайте 24 часа, за да видите какво ще се случи.

Ако вашето растение изглежда изгорено, кафяво или жълто там, където сте го напръскали, не използвайте това конкретно третиране.

1. Листни въшки

Има толкова малко растения, които не се хранят с листни въшки, че би било по-лесно да ги изброя, отколкото да спомена всички видове, които са!

Хоризонтално изображение отблизо на зелени прасковени листни въшки, заразяващи стъблото на растение.

Малкото заразяване не е голяма работа, но голямото наистина може да причини много на вашето растение. Те изсмукват сока от растителната тъкан, което кара листата да пожълтяват или кафяви и дори може да доведе до забавяне на растежа или, в напреднали случаи, до колапс.

Дори по-лошо, те могат да разпространяват болести.

През повечето време ще забележите лепкавото вещество, известно като медена роса, което те оставят върху растението, преди да забележите самите малки буболечки.

Зелени прасковени листни въшки (Myzus persicae) са най-често срещаният тип, който се среща върху тревисти растения в домашните градини, но те са опортюнисти и други видове също ще се хранят с растения, ако имат възможност.

Първо опитайте да ги измиете със спрей вода от маркуча и след това третирайте с масло от нийм – след тестване, разбира се. Повтаряйте нанасянето на масло от нийм на всеки 10 дни, докато заразата отшуми.

Близък план на бутилка Bonide Neem Oil, изолирана на бял фон.

Bonide Neem Oil

Можете да намерите налично масло от нийм от Arbico Organics. Изберете готов за пръскане с размер литър или концентрат.

Листните въшки са толкова често срещан проблем, че имаме цяло ръководство за да ви помогне да разберете как да се справите с тях.

2. Брашнести червеи

Брашнестите червеи (семейство Pseudococcidae) също са опортюнисти и се хранят с огромен набор от видове.

Въпреки че не са много чести при кървящи сърца, понякога могат да се появят.

Те често се бъркат по-скоро със симптоми на болест, отколкото с нашествие от вредители, тъй като много от тях са покрити с бяла маса, подобна на памук, така че изглеждат като малки парченца памук по стъблата и листата. Докато не се приближите, т.е.

Хоризонтално изображение отблизо на брашнеста червея върху повърхността на лист.

Те изсмукват живота от кървящото ви сърце, докато се хранят, причинявайки пожълтяване на листата и забавен растеж.

Придържайте се към стандартното третиране като ги напръскате с струя вода и след това избършете насекомите и яйцата – внимавайте да не докоснете растението – с изопропилов алкохол.

Пропуснете маслата, но се обърнете към пиретроидни инсектициди като последна мярка, ако е необходимо.

Те трябва да се използват пестеливо, защото вредят на полезните насекоми, които могат да започнат цикъла на проблема с вредителите отначало.

Научете как да им дадете старт четейки нашето ръководство за контролиране на този често срещан вредител.

3. Мащаб

Идентифицирането на люспести насекоми (буболечки от разред Hemiptera) може да бъде трудно. Не можете да видите краката им и те са доста плоски, така че изглеждат по-скоро като кафеникави подутини по вашите растения, а не като истински буболечки.

Вертикално изображение отблизо на люспести насекоми, заразяващи стъблото на растение.

Те вероятно ще преследват други растения във вашата градина, преди да се насочат към кървящите ви сърца, но това не означава, че можете просто да забравите за котления камък, който се появява по листата и стъблата.

Докато няколко грешки не са голяма работа, голямото заразяване може да бъде лоша новина. Те изтощават енергията на вашите растения, оставят след себе си лепкава медена роса и причиняват пожълтяване.

Подрежете заразените клони и изстържете насекомите с нож за масло. Можете също да освободите и/или насърчите полезни насекоми във вашата градина.

Ако не сте запознати с люспести насекоми и как да ги премахнете, отидете до нашата статия, за да научите повече.

4. Паякообразни акари

Ако забележите листа, които изведнъж започват да пожълтяват или изглеждат някак увиснали и тъжни, може да имате ситуация с паякообразен акар.

Някои често срещани видове акари в домашните градини включват тихоокеански паякообразен акар, двупетнист паякообразен акар и ягодов акар.

Заразяването причинява жълти точки и пожълтяване на листата. С напредването на заразата тези листа могат да паднат.

Вертикално изображение с голямо увеличение, показващо малки паяжини и тяхната мрежа, прикрепена към клон на растение, изобразено на тъмен фон.

Ако видите паяк върху кървящите си сърца, това не е паяк.

Паякообразните акари (от семейство Tetranychidae) са изключително малки и трябва да се вгледате много отблизо, за да видите дори малките петънца, които се движат наоколо.

Това, което е по-вероятно да забележите, е фината лента, която ще покрие растението. Дори тогава е лесно да ги пропуснете. Ето защо си струва да преглеждате растенията си поне веднъж седмично.

Ако видите ленти или малки жълти, червени, кафяви, черни или зелени петна с размерите на остър връх на молив, които се движат по кървящите ви сърца, вземете бързи мерки. Много по-лесно е да се справите с малка зараза, отколкото с голяма.

Напръскайте растенията с вода, за да унищожите възможно най-много акари. Паякообразните акари обичат прашни условия, така че се опитайте да поддържате почвата влажна и продължавайте да пръскате кървящите си сърца с вода на всеки няколко дни.

Ако това не успее, можете да опитате да използвате продукт, насочен към акари, който съдържа екстракт от чесън, масло от карамфил, масла от мента, масло от розмарин или масло от канела.

Можете да закупите тези или направете свой собствен спрей с чесън, като следвате инструкциите в нашето ръководство.

Ларвите на зелената дантела са естествени хищници, така че можете да ги въведете във вашата градина, за да помогнете за контрола на акарите.

Близък план на бутилка зелени ларви на дантела, изолирани на бял фон.

Ларви на зелена дантела

Намерете живи зелени ларви на дантела в опаковки от 400, 1000, 5000 или 10 000 в Arbico Organics.

Инсектицидното масло също работи в краен случай, само не забравяйте първо да го тествате върху растението.

Научете повече за паякообразните акари в нашето ръководство.

5. Охлюви и охлюви

В моята градина установявам, че плужеците и охлювите ще преследват много други неща, преди да се обърнат към кървящите ми сърца. Те не трябва да имат толкова страхотен вкус за тези лигави посетители.

Хоризонтално изображение отблизо на голям охлюв, лежащ върху камък, преди да опустоши вашата зеленчукова градина.

Ако забележите неравномерни дупки по листата, особено при нов растеж, е доста сигурно, че сте посетени от онези толкова обикновени коремоноги. Излезте навън с фенерче през нощта и прегледайте растенията, за да сте сигурни.

След това използвайте любимия си метод за контрол на охлювите, за да се отървете от тях. Ръчното бране, капаните за бира или безопасните за домашни любимци пелети са надеждни тактики.

Прочетете нашето ръководство за борба с плужеци и охлюви, за да научите повече.

6. Трипси

Трипсите са малки, тънки сокоизсмукващи насекоми, които се хранят със стъблата, цветята и листата на кървящи сърца.

Изображение отблизо с голямо увеличение на насекомо трипс върху повърхността на лист.
Снимка от Уитни Краншоу, Държавен университет в Колорадо, Bugwood.org, чрез CC BY-SA.

Тези вредители от семейство Thripidae причиняват белези или деформиране на цветята и листата. Ако забележите това, огледайте се внимателно за тънките, милиметрови буболечки. Можете да използвате жълти лепкави капани, за да потвърдите присъствието им.

Можете да въведете хищни насекоми като малки пиратски буболечки. Можете също така безопасно да използвате масло от нийм, но не забравяйте първо да го тествате върху растението.

Чесновото масло, както беше обсъдено по-горе, и продуктите, съдържащи спиносад, също са ефективни варианти.

Още веднъж, ако смятате, че сте срещали този вредител, имаме ръководство да ви помогне да разрешите ситуацията.

7. Белокрилки

Белите мухи (Aleyrodidae) са по-голям проблем в оранжериите, но си струва да сте наясно с тях, в случай че се появят върху кървящите ви сърца.

Ако сте започнали на закрито или отглеждате растения от семена, може да се натъкнете на тях. Белите мухи са доста очевидни, когато са наоколо.

Хоризонтално изображение отблизо на белокрилки, заразени от долната страна на лист.
Снимка от Джон К. Френч старши, пенсиониран, университети: Auburn, GA, Clemson and U of MO, Bugwood.org, чрез CC BY-SA.

Ако се приближите или докоснете кървящото си сърце, около растението ще прехвръкне мъничко мухоподобно същество.

Възрастните използват острите си части на устата, за да изсмукват растителния сок, който обикновено виси от долната страна на листата и причинява пожълтяване и некроза на листата.

Ако ги хванете достатъчно рано, справянето с тях е доста лесно. Но ако чакате твърде дълго, те могат да повредят разсада достатъчно, че да умрат. Възрастните растения обикновено могат да оцелеят при нашествие.

Лепкави капани, плевене, поддържане на добре напоени растения и въвеждане на хищни насекоми като дантелени крила и буболечки убийци са правилният начин.

Продукти, съдържащи полезната гъба Beauveria bassiana също са ефективни в случай на тежко заразяване.

За повече информация, включително как да се отървете от белите мухи, посетете нашето ръководство.

Моето (кървящо) сърце ще продължи

Дори най-щателните градинари с най-устойчивите растения в света ще се сблъскат с проблеми с вредителите в даден момент.

Това е част от предизвикателството на градинарството. Но не позволявайте на проблем с насекоми да ви стресира. Повечето от тях са доста лесни за избягване или адресиране. Надяваме се, че това ръководство ви е помогнало да направите това.

Хоризонтално изображение в близък план на красиво растение с кървящи сърца в пълен разцвет, изобразено на филтрирано слънчево греене на фон с мек фокус.

С какви проблеми с вредителите се сблъскахте? Какъв метод ви помогна да се справите? Кажете ни в коментарите, за да можем да помогнем на други градинари да се справят с проблемите си.

Тогава, ако се интересувате да научите повече за кървящите сърцаразгледайте няколко от другите ни ръководства след това:

1 331 thoughts on “Идентифицирайте и контролирайте 7 често срещани кървящи сърдечни вредители”

  1. Evidently, we at PromoGuy are big fans of the Luckyland social casino. If our Luckyland social casino review has shown us anything, it is that a great online casino experience does not require any real money to leave our accounts. Over at Luckyland, you can make use of your 7000 gold coins and 10 sweeps coins, load up some top-quality themed slots, and begin building your virtual bankroll. With over 20 games and various themes on offer, boredom is never going to be on the cards. Instead, you can keep logging in, unlocking your daily bonuses, and letting the good times roll – who knows, you may even end up winning a real money sweeps competition, too! Social media offers: Living up to its social casino name, LuckyLand Slots uses its Facebook and Twitter pages to post updates and bonus competitions you can take part in to boost your account balance. You’ll need to link up your social media accounts with your LuckyLand Slots account, follow any requirements, and you’ll get some extra Gold Coins and maybe Sweeps Coins to play with. If you’re a big winner you might even get a featured post to celebrate your success!
    https://juliusobmu787665.bloggazzo.com/23172597/casino-table-games
    Scientific Games has quickly become a major force in the casino world, having acquired slotmaking  giants Bally Technologies and WMS Gaming as well as WMS’ sister company Williams Interactive and table games leader Shuffle Master. The soundtrack is just as fitting for the festive season, Talladega. When the opportunity presented itself, the site offers a generous welcome bonus to all new players too. The soundtrack is just as fitting for the festive season, Talladega. When the opportunity presented itself, the site offers a generous welcome bonus to all new players too. How to play free slots? Check out the step by step! Other than hundreds of sports betting options, Bet99 has a fantastic selection of casino games. Playluck Casino has more than a few fantastic bonuses in store for their players, beginning with a generous welcome bonus for all new account holders. Mr Play Casino has been designed for mobile casino users as everything has been designed using HTML5.