Как да зазимите бостънския бръшлян

Как да зазимите бостънския бръшлян

Независимо дали украсява тухлените стени на кампуси от Ivy League или стара барака в задния двор, начинът, по който бостънският бръшлян се придържа към вертикални повърхности, е невероятен.

Комбинирайте тази способност за катерене с бърз растеж, красива есенна зеленина и гъвкава издръжливост и ще си осигурите звездно засаждане!

Вертикално изображение отблизо на зелената зеленина на бостънския бръшлян. В горната и долната част на рамката има зелено-бял печатен текст.

Свързваме се с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Тези растения са доста лесни за грижи, когато са буйни и растат. Но когато настъпи зимата, ще трябва да промените подхода си. По това време на годината културните изисквания на Партеноцисус tricuspidata ще се промени.

Необходимите практики за грижа през зимата не са абсурдно трудоемки, но ще трябва да знаете какво да правите, за да поддържате вашия бозонов бръшлян жив и здрав през целия сезон на покой.

Това ръководство ще ви преведе през грижите за бостънския бръшлян през зимата, с теми, вариращи от елементите, от които ще се нуждаете, до методите стъпка по стъпка, които да използвате в собствената си градина.

Дори ще разгледаме ползите от правилните практики за грижа през зимата, което трябва да помогне малко на фронта на мотивацията.

Ето какво има в съда:

Защо дори да се занимавате със зимни грижи и поддръжка?

Естествено е да искате от време на време извън сезона от вашите хобита. Ако сте градинар, който е работил и се е трудил над вашите растения през пролетта, лятото и есента, може да почувствате, че заслужавате зимна почивка.

Въпреки че със сигурност сте го спечелили, има предимства да продължите активно се грижи за вашия бостънски бръшлян от декември до март.

Естетика

Подрязването е един от най-добрите инструменти, които имаме като градинари за оформяне и оформяне на нашите растения, за да изглеждат така, както искаме.

Хоризонтално изображение отблизо на тъмнозелената зеленина на бостънския бръшлян.

За P. tricuspidataзимата е най-подходящото време за подрязване, защото листата са окапали и можете да различите по-добре „скелета“ на растението, така да се каже.

Много по-лесно е да правите визуални редакции през това време, когато зеленината е далеч от пътя и няма да имате енергичен нов растеж, с който да се справите, което бързо ще отмени цялата ви упорита работа.

Здраве

Докато подрязвате, вероятно ще намерите повредени, мъртви и/или болни стъбла, които трябва да бъдат отрязани.

Хоризонтално изображение отблизо на тъмночервената зеленина на бостънския бръшлян през есента.

Отрязването на тези структури премахва вече наличните инфекции, както и елиминира потенциалните входни точки за бъдещи патогени.

защита

Младите и нежни бостънски бръшляни ще се нуждаят от допълнителна изолация през зимата. Добавянето на мулч върху тези млади растения ще ги запази топли и защитени от нараняване.

Какво ще Ви е необходимо

За щастие, грижа за P. tricuspidata през зимата няма да разбие банката.

Ръчни ножици

Ръчните ножици са любимият инструмент на градинаря за правене на малки резитби. Байпасните ножици са идеални, тъй като удължават остротата на острието, като същевременно правят чисти срезове.

Квадратно изображение в близък план на два чифта байпасни ножици, поставени върху дървена повърхност.

Байпасни ножици

За чифт байпасни ръчни ножици с гумена ръкохватка, които се предлагат или в розово златисто, или в небесносиньо, обърнете се към на Гарет Уейд.

Мулчиране

Основно изискване за мулчиране е мулчирането… което вероятно сте се досетили.

Дървеният чипс е идеалният материал за защита на дървесна лоза като бостънския бръшлян.

Близък план на опаковката на Vigoro Premium Brown Mulch, изолирана на бял фон.

Мулч от дървени стърготини

Vigoro продава торби от два кубически фута мулч в червено, кафяво или черно на Домашното депо.

Вилица за мулчиране

Със сигурност бихте могли да мулчирате голи ръце и ще работи добре. Вилицата за мулчиране обаче ще направи работата много по-лесна.

Освен това можете да правите това въртеливо движение напред-назад на дръжката на вилицата за равномерно разпределение на мулч, като същевременно създавате вид на опитен градинар – независимо дали наистина сте такъв или не.

Квадратно изображение в близък план на вилица за мулчиране, подпряна на дървена барака.

Вилица за мулчиране

За 51-инчова вилица за мулчиране, която е изцяло изработена от стомана, посещение на Гарет Уейд.

Как да се грижим за бостънския бръшлян през зимата

След като вашият бостънски бръшлян загуби листата си и зимата започне, ще дойде време за резитба. Що се отнася до техниката, направете разфасовките точно над възел. Това ще помогне за предотвратяване на потенциална инфекция и смърт.

Хоризонтално изображение на бостънски бръшлян, растящ над беседка с наситени червени есенни цветове.

Първото нещо, което трябва да подрежете, са болни, мъртви или повредени стъбла. Тези структури представляват най-големите рискове за здравето на растението и следователно трябва да им се даде основен приоритет.

След това започнете да правите резитби, за да запазите P. tricuspidata в граници. Ако навлиза в други насаждения, навлиза в чужда собственост или се катери по сгради, където не би трябвало да бъде, дайте на обидните стъбла стария резен и зарове.

Хоризонтално изображение на гъсто натрупаната зеленина на бостънския бръшлян, покриваща структура.

При подрязване стъбла, които са прикрепени към конструкциине ги дърпайте, преди да направите разфасовки.

Вместо да използват дребни корени, за да се закрепят в малки пукнатини и повърхности, тези лози имат залепващи дискове, които използват за залепване към повърхности.

Засмукването на тези структури е лудо силно, така че издърпването на лозите, докато са все още живи, ще остави дисковете прикрепени и те са трудни за отстраняване.

Вместо това направете резитби и след това оставете отрязаните части от лозата да умрат, преди да ги отстраните от повърхностите. Щом умрат, ще се отърват лесно и лесно.

В идеалния случай цялото това подрязване трябва да се случи в една сесия. Когато подрязвате, не премахвайте повече от една трета от дървесната маса на растението.

Хоризонтално изображение отблизо на листата на бостънския бръшлян, променящи цветовете си през есента.

След приключване на подрязването е време за мулчиране. Дебелина от три до четири инча трябва да бъде достатъчна защита. Проверявайте периодично мулча през зимата за вятър или метеорологични смущения и отстранете мулча през пролетта след последната слана.

Поливането и торенето едва ли са необходими по време на вегетационния период за тези растения, още по-малко в разгара на зимата. Така че не се притеснявайте да осигурите допълнително напояване или тор.

Искате добре изглеждаща лоза? Грижа за него през зимата

Отглеждането на бостънски бръшлян не спира, когато започне зимата. Поддържането на тези растения щастливи и здрави изисква някои грижи в студено време.

Хоризонтално изображение на къща, покрита с бостънски бръшлян, чиято зеленина става червена през есента.

Сега обаче, след като знаете, че необходимата работа не е чак толкова мъчителна, да се надяваме, че се чувствате по-малко притеснени от добавянето на необходимата поддръжка през зимата към вашата градинарска рутина.

По дяволите, вероятно ще успеете да завършите всичко в един изчистен от графика ден, ако наистина го преследвате.

Всеки личен опит, въпроси или други забележки могат да отидат в секцията за коментари по-долу. Ще се радвам да прочета и да отговоря!

Ако това ръководство ви интересува отглеждане на други видове лозови растенияразгледайте следните ръководства:

576 thoughts on “Как да зазимите бостънския бръшлян”

 1. Hi! [url=https://mexicanpharmacyhq.pro/#online-pharmacy-without-prescription]mexica pharmacy online review[/url] great web site.
  [url=https://mexicanpharmacyhq.pro/#]ssk[/url]

 2. Hello! [url=https://mexicanpharmacyhq.pro/#mexica-pharmacy-online-review]mexican online pharmacy reviews[/url] great web page.
  [url=https://mexicanpharmacyhq.pro/#]ykm[/url]

 3. Howdy! [url=http://valtrexval.top/#buy-valtrex-online-without-prescription]buy valacyclovir[/url] great internet site.
  [url=http://valtrexval.top/#]box[/url]

 4. Howdy! [url=http://valtrexval.top/#buy-valtrex-pills]purchase valtrex online no prescription[/url] great web site.
  [url=http://valtrexval.top/#]udf[/url]

 5. Hello! [url=http://valtrexval.top/#buy-valtrex]buy valtrex online without prescription[/url] great internet site.
  [url=http://valtrexval.top/#]naq[/url]

 6. Hi there! [url=http://valtrexval.top/#buy-valtrex-cheap]purchase valtrex online no prescription[/url] beneficial web page.
  [url=http://valtrexval.top/#]mwi[/url]

 7. Hello there! [url=http://valtrexval.top/#buy-valtrex-pills-online]where buy valtrex[/url] excellent internet site.
  [url=http://valtrexval.top/#]tay[/url]

 8. Hello there! [url=http://valtrexval.top/#buy-valacyclovir-no-prescription]buy valacyclovir online[/url] good website.
  [url=http://valtrexval.top/#]zyx[/url]

 9. Hi there! [url=https://tadapoxshop.lol/#purchase-tadapox-online-no-prescription]tadapox online[/url] great web page.
  [url=https://tadapoxshop.lol/#]dhb[/url]

 10. Hello there! [url=https://tadapoxshop.lol/#buy-tadapox-no-prescription]buy tadalafil[/url] excellent site.
  [url=https://tadapoxshop.lol/#]txh[/url]

 11. Hi! [url=https://tadapoxshop.lol/#buy-tadapox-with-no-prescription]purchase tadalafil[/url] great web page.
  [url=https://tadapoxshop.lol/#]zat[/url]

 12. Hello! [url=https://tadapoxshop.lol/#buy-tadapox-medication]buy tadalafil pills[/url] very good web site.
  [url=https://tadapoxshop.lol/#]qpj[/url]

 13. Hello! [url=https://tadapoxshop.lol/#purchase-tadapox-online-no-prescription]purchase tadapox online no prescription[/url] beneficial web page.
  [url=https://tadapoxshop.lol/#]zhc[/url]

 14. Hello there! [url=https://baclofen2024x7.top/#buy-generic-baclofen]purchase baclofen online no prescription[/url] beneficial site.
  [url=https://baclofen2024x7.top/#]cyx[/url]

 15. [url=http://www.interfacelift.com/goto.php?url=https://isotretinoin2024x7.top/]buy Bactrim[/url] how to get rid of a rash from bactrim? [url=http://www.jbnetwork.de/cgi-bin/click3/click3.cgi?cnt=autojapan&url=https://isotretinoin2024x7.top/]motilium[/url] silagra paypal

 16. [url=https://greatsouthernultrachallenge2019.maprogress.com/viewswitcher/switchview?mobile=true&returnurl=https%3A%2F%2Fisotretinoin2024x7.top%2F]seroquel 25 mg tablet[/url] cephalexin [url=https://carlson.utoledo.edu/webbridge%7ES1/showresource?resurl=https%3A%2F%2Fisotretinoin2024x7.top%2F&linkid=836650&noframe=1]generic cialis viagra caverta buy online[/url] inderal 80 mg la caps

 17. [url=https://www.sgmonolit.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://isotretinoin2024x7.top/]motilium to buy 48 hours[/url] buy neurontin with paypal [url=http://v315.ru/bitrix/rk.php?goto=https://isotretinoin2024x7.top/]benicar hct 40 mg[/url] elavil without prescription usa

 18. [url=https://clickmedia.lunni360.fi/stat/?ajid=273&to=https%3A%2F%2Fisotretinoin2024x7.top%2F]buy lisinopril 12.5[/url] no prescription arimidex cheap [url=https://www.561area.com/urldirect.php?biz=232186&xurl=https%3A%2F%2Fisotretinoin2024x7.top%2F]motilium without prescriptions[/url] tetracycline for sale

 19. [url=http://www.donsadoptacar.net/tmp/alexanderwang.php?aid=998896&link=https://isotretinoin2024x7.top/]buy Singulair online[/url] bactrim sciroppo prezzo [url=https://2016.optimization.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://isotretinoin2024x7.top/]pharmacy silagra generic viagra cumwithuscom[/url] lamisil oral medication

 20. Rastreador de teléfono celular – Aplicación de rastreo oculta que registra la ubicación, SMS, audio de llamadas, WhatsApp, Facebook, fotos, cámaras, actividad de Internet. Lo mejor para el control parental y la supervisión de empleados. Rastrear Teléfono Celular Gratis – Programa de Monitoreo en Línea.

 21. phenergan no prescription : [url=https://onlinexlpharmacy.top/#]buy premarin no prescription[/url] inexpensive lisinopril [url=https://onlinexlpharmacy.top/]https://onlinexlpharmacy.top[/url]

 22. meclizine 25 mg rx tablets : [url=https://onlinexlpharmacy.top/#]seroquel 300 mg effects[/url] buy generic valtrex online [url=https://onlinexlpharmacy.top/]https://onlinexlpharmacy.top[/url]