Как да запазите тиквените семки за печене и ядене

Как да запазите тиквените семки за печене и ядене

Има два начина да се подходи към спестяването на семена за ядене от домашно отгледани тикви.

С първия се фокусирате върху самите семена и правите всичко възможно, за да отглеждате Cucurbita pepo, C. moschata, или C. максимуми.сортове, които дават най -добрата реколта от семена за печене.

Другият начин е да ги разглеждате като второстепенна полза, като ги събирате за консумация само след като сте издълбали фенерчетата, направили пайовете или свалили есенното изложение.

Вертикално изображение отблизо на две малки тикви, разрязани наполовина, поставени върху мраморна повърхност със семена, разпръснати наоколо.  В горната и долната част на рамката е отпечатан зелен и бял текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Знаеш ли какво? Така или иначе, ще отглеждате собствена храна и ще се наслаждавате на любимото на есента. И двата подхода осигуряват хранителните ползи на тази суперхрана, включително фибри и здравословни мазнини.

И хей, без значение коя цел преследвате, най -доброто време и методите за загребване и сушене са еднакви. Това е процесът, който ще споделя.

Ето какво ще обхванем:

Най -добрите сортове тикви за ядене на семена

Тук няма да нанасям никакви удари. Ако искате да се съсредоточите върху отглеждането на собствени тиквени семки за закуски и да добавите към печени изделия и да плавате на есенни супи, най-добрите са без сортовете без корпус, често наричани пепити или „голи“ тикви от семена.

Това са C. pepo сортове, също като много фенерчета и сортове пай, но семената в плодовете нямат външна обвивка. Точно така, те излизат ярко зелени с нищо повече от много тънки, хартиени кожи.

Този вид често е известен като Щирия или маслодайни семена. Няколко сорта, които може да искате да отглеждате, включват „Lady Godiva“ и „Williams Naked Seeded“.

Закуските, които купувате от хранителните стоки, обикновено са от разнообразие без корпус.

Ако сте решили да отглеждате един от тези видове за следващата си реколта, мога да препоръчам „Pepitas“ от опит. Това е хибриден лозарски тип, който расте с височина няколко фута и след това се разпространява от 10 до 13 фута.

Той има двойната привлекателност на атрактивни средни плодове за декорация и семена, които не е необходимо да се обелват преди печене.

Всяко растение произвежда шест до осем плода, които тежат девет до 12 килограма. Тиквите са привлекателен оранжев ивици със зелено. Този сорт изисква от 100 до 105 дни за узряване.

Отблизо квадратно изображение на хибридни тикви „Pepitas“, прясно събрани, поставени върху бетонна повърхност.

„Пепитас“

„Пепитас“ са предлага се от Burpee.

Аз също ще препоръчам видовете, които съдържат семена с корпуси, които можете да изпечете и всички други, а след това да обвивате или не, както желаете.

Те също са вкусни и питателни, но са много по -трудоемки, ако се стремите да ядете ореховите центрове без палта.

Когато използвате плодовете предимно за рецепти, дърворезба или като част от есенно изложение, всеки сорт е добре. За разлика от тези ти освен за засаждане догодина, можете да обелвате и печете семена от хибридни тикви, няма проблем.

Всъщност можете дори да печете тези от жълъд, „Hubbard“ или друга зимна тиква, ако предпочитате. Те са вкусна малка екстра!

Но ако семената са вашият основен фокус и не планирате да отглеждате гол сорт семена, изберете за полска тиква или такава, която е отгледана като тиква.

Хоризонтално изображение отблизо на тиквени пепитас и плът, извадени и поставени върху сива повърхност.

Те ще имат по -тънки черупки, което улеснява извличането на тези вкусни хапки.

Бихте си помислили, че мога да препоръчам изключително големите сортове, като „Dill’s Atlantic“.

Със сигурност бих ви посъветвал да готвите всеки един, ако го направите отглеждайте един от тези 200-килограмови плюс гиганти, но не бих отглеждал бигджия само заради събирането на много семена.

От една страна, една лоза може да заема 50 квадратни метра растежно пространство и може да произведе само една голяма тиква.

Освен това тези гиганти са трудни за придвижване и на практика трябва да се потопите вътре, за да премахнете пулпата.

Предпочитам да отглеждам по-управляемите по големина сортове с тънки кори за значителна реколта.

Изберете тиква с най -много семена

Можете също така да увеличите максимално броя на семената, които събирате, като внимателно избирате плодове.

Първо, уверете се, че е узрял когато прибирате реколтата и след това изчакайте около три седмици, преди да изгребнете семената отвътре. Семената продължават да узряват, след като плодовете са готови за прибиране на реколтата.

Можете да намерите много съвети за узряване и прибиране на реколтата в нашето ръководство.

Ако намерите тиквата си на пазара и това е обичайният цвят за този сорт, вероятно е готова. За домашно отглежданите сортове ще имате вътрешни познания за хронологията.

Хоризонтално изображение отблизо на две ръце, използващи метална лъжица, за да извадите месото от оранжеви тикви.

И това е един от онези моменти, когато можете да изчакате вашето удобство, до определен момент.

Семената ще останат свежи и с добър размер в продължение на няколко седмици след този 20-дневен период на изчакване, така че можете да ги извадите, когато сте готови да сготвите месото или да издълбаете фенера си.

Но не позволявайте тиквите да узреят прекалено. След като навършат няколко месеца, рискувате да откриете, че семената вътре са започнали да покълват.

Също така ще можете да получите повече от плодовете, които са най -големи сред сорта, който отглеждате. Ако не планирате да обработвате цялата си реколта, започнете с една от тях.

Ако плодовете са толкова големи, че се напукват, имайте предвид, че са прекалено зрели и в кухината може да откриете кълнове или плесен.

Премахнете и обработете семената за ядене

За тази стъпка ще ви трябва остър нож. И моля, бъдете внимателни!

Ако планирате да печете месото, продължете напред и накъсайте целия плод на парчета, след което нарязайте или лъжица пулпата от месото.

Хоризонтално изображение отблизо на тикви, нарязани и цели на дървена повърхност.

Тези спестяващи семена, както те издълбайте фенер може просто да ги извади от кухината с пулпа.

Както и да получите масата на пулпа, поставете я в гевгир и пуснете хладка вода отгоре, докато изтривате семената от целулозата с ръце.

Хоризонтално изображение отблизо на две ръце, използващи лъжица, за да извадите месото от малка тиква.

След това ги оставете да изсъхнат напълно върху лист за печене, кърпа или парче вестник или пергамент.

След като изсъхнат на пипане, което може да отнеме няколко дни, вземете всички остатъци от изсушена целулоза и я изхвърлете.

В този момент можете да ядете тези, събрани от „голи“ сортове сурови, или като прясна закуска, или като хрупкава, зелена заливка за салата.

Суровите пепити обаче не са толкова хрупкави или сладки като препечените.

Технически можете да ядете и пресните семена с черупки, но те имат тънък вкус и са влакнести до грешка.

Добре е да опитате едно или две или да оставите децата си да го направят, но това е по -скоро новост, а не нещо, което искате да сервирате като закуска за семейството или гостите.

Препечената версия обаче е вкусна като лека закуска и прави отлично предястие за Хелоуин, особено ако го подправите със свободна ръка.

Аз също обичам да водя печените на пътешествия, като нещо хранително, но солено, което да дъвча през дългите часове.

За да научите основите на печене на теглене, проверете тази рецепта от нашия сестрински сайт, Foodal, за домашно препечени и подправени тиквени семки.

Хоризонтално изображение отблизо на печени пикантни тиквени семки върху пергаментова хартия.

Също така ви насърчавам да предприемете допълнителна стъпка, за да гарантирате, че влакнестите корпуси стават изключително хрупкави. Първо ги изсушете на въздух върху чиста кухненска кърпа или хартиени кърпи както обикновено.

След това ги оставете да изсъхнат допълнително върху тава за печене във фурна, предварително загрята до 350 ° F. Разстелете ги в един слой.

Пет минути сушене във фурната би трябвало да са достатъчни и след това можете да продължите с покриването им с масло и да завършите останалата част от рецептата.

За да печете пепити, разбъркайте всяка чаша ядки с чаена лъжичка зехтин, разпределете ги в тава за печене и печете във фурна с температура 325 ° F за около 15 минути.

Тъй като са „голи“, пепитите не се нуждаят от допълнително време за сушене, за да осигурят хрупкави корпуси.

Гледайте ги внимателно, докато готвят, тъй като мазната част е изложена директно на топлината, което ги прави по -склонни да изгорят, ако температурата е твърде висока или те са във фурната твърде дълго.

С помощта на шпатула разбъркайте топлите пепита с една чаена лъжичка от любимата ви смес от подправки и половин чаена лъжичка сол, точно в тигана, който сте използвали за печене.

Оставете ги да се охладят преди сервиране или съхранение в херметически затворен контейнер за една седмица.

Честно казано, не мога да си представя едно домакинство, където тази солена закуска нямаше да се яде за няколко часа, но може би имате такъв вид сдържаност!

Перфектен за Петър, Петроядец на тиквени семки

Дори и да са скептично настроени към хранителните храни, този проект за събиране и печене може да спечели децата. В края на краищата, това включва много разхвърлян вид и плодовете, свързани с есенните фестивали и Хелоуин.

Защо не опитате следващия път, когато имате нужда от забавен проект за деца и възрастни?

Хоризонтално изображение отблизо на две малки тикви, разрязани наполовина, поставени върху мраморна повърхност със семена, разпръснати наоколо.

И ако вече сте запознати с събирането и пируването C. pepo или В. максимасеме, колегите читатели ще се радват на вашите съвети или въпроси. Добавете някое от тях в секцията за коментари по -долу.

Също така, ако това отразяване ви е настроело за повече информация относно засаждането и консумацията на тези есенни фаворити, разгледайте тези водачи за тиква следващия:

относно Роуз Кенеди

Запален градинар с отгледани зеленчуци и бивш колумнист на „Dirt to Fork“ за алтернативен седмичен вестник в Ноксвил, Тенеси, Роуз Кенеди е посветена на споделянето на съвети, които увеличават добивите и намаляват работата. Но тя също е отворена за градинска магия, като киселец с червени вени, който се е настанил на няколко квадратни метра от това, което е било нейната задна поляна. Тя е шампион на всички опрашители, дори на пчели -дърводелци. Другите й ентусиазации включват начинаещи градинари, слънчогледи с отворени опрашвания, италиански катерушки домати с височина 15 фута и беседка, която съпругът й пренастрои от изложбената арка на продавача на хляб. По-важното е, че Роуз обича способността на градината да направи добре поддържан маникюр практически невъзможен и да съживи духа, особено в трудни времена.

144 thoughts on “Как да запазите тиквените семки за печене и ядене”

  1. Перейдя на здоровое питание, я понял, как важно иметь хорошую соковыжималку для твердых овощей. Благодарю ‘Все соки’ за их великолепную продукцию. Теперь я наслаждаюсь свежевыжатыми соками каждый день. [url=https://h-100.ru/collection/sokovyzhimalki-dlja-ovoshhej-fruktov]Соковыжималка для твердых овощей[/url] стала моим лучшим помощником!

  2. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Fantastic work!

  3. The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my choice to learn, but I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can fix if you happen to werent too busy looking for attention.

  4. I keep listening to the reports lecture about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

  5. Someone essentially assist to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to make this particular post extraordinary. Excellent job!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *