Как да отглеждаме хвойна Blue Star

Как да отглеждаме хвойна Blue Star

Juniperus squamata ‘Синя звезда’

Приказната, непретенциозна хвойна „Blue Star“ започна като щастлив инцидент и слава богу, някой се натъкна на нея.

Сега всички имаме късмета да можем да го използваме като част от нашето озеленяване. Дребният, жилав храст блести положително с отличителния си стоманеносин цвят. Сериозно, изглежда, че свети.

„Синята звезда“ остава компактна, никога не нараства повече от три фута или повече.

С гъсто опаковани игли и навик за разпространение, той расте бавно, не се нуждае от много вода или поддръжка и почти върши работата си без много принос от ваша страна.

Вертикално изображение отблизо на Juniperus squamata „Blue Star“, вид пълзяща хвойна, растяща в градинска граница. В горната и долната част на рамката има зелен и бял отпечатан текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от някой от нашите връзки, можем да спечелим комисионна.

Лесно е да се разбере защо това растение се е превърнало в едно от най-популярните хвойни на всички времена в домашната градина. Ако желаете да го направите част от вас, това ръководство може да ви помогне.

Ето какво ще разгледаме:

Независимо дали това е първата ви хвойна или просто искате да добавите някакъв отчетлив, вечнозелен цвят към вашия пейзаж, това растение е идеалният вариант.

Какво е хвойна „Blue Star“?

Хвойната ‘Blue Star’ е сорт от вида Juniperus squamata. Този вид е роден в Близкия изток, Китай и Тайван.

Обикновено се нарича едносеменна хвойна, да не се бърка с едносеменната хвойна (J. monosperma).

И двете произвеждат плодове, които всъщност са модифицирани шишарки, които съдържат само едно семе. Повечето други Хвойна видовете произвеждат множество семена на зрънце.

Хоризонтално изображение отблизо на Juniperus squamata 'Blue Star', растящо в градинска граница, изобразено на светло слънце.

Този сорт е издръжлив Зони за издръжливост на USDA 4 до 8 и расте до четири фута широк и три фута висок, въпреки че може да остане по-компактен в зависимост от условията на отглеждане.

Ако растението достигне пълния си размер, отнема много време. Може да нарасне до един фут след пет години и не очаквайте да достигне зрялост за поне две десетилетия.

Това е една от причините този сорт да стане толкова популярен в домашните градини.

Добавете към това неговите отчетливо стоманено-сини игли, ниските му изисквания за поддръжка, красивия му навик на растеж и устойчивостта му към вредители и болести, и не е чудно, че хората го обичат.

Култивиране и история

„Синята звезда“ започва като спорт, който се формира като вещерска метла върху хвойна „Meyeri“. Но нека се върнем малко назад.

„Meyeri“ първоначално е въведен на запад, след като е събран от Франк Никълъс Майер, който взема проби и донася растения от Източна Азия в началото на 1900-те.

Това растение расте много по-голямо от ‘Blue Star’ и не е толкова привлекателно с течение на времето, защото иглите умират с остаряването на растението, въпреки че не падат от растението.

Хоризонтално изображение отблизо на голям храст Juniperus squamata, растящ извън резиденция, изобразен на светло слънце.
‘Meyeri’

И така, докато „Meyeri“ не беше предопределен да стане хит на пазара, той притежаваше генетичния ключ, който ще отключи растение, което се превърна в огромен хит сред любителите на хвойна.

През 1950 г. растение „Meyeri“ образува вещерска метла, както беше споменато по-горе, което всъщност е симптом на заболяване или генетична мутация, която кара растението да образува странни, джуджета, плътни израстъци.

Растежът е подрязан и култивиран, а през 1965 г. А. Hoogeveen от Reeuwijk, Холандия го въведе в търговията с разсадници.

Триномиите (това е просто фантастичен термин за растения, които са в подкатегория по-долу видове, като сортове или сортове) от този вид се наричат ​​„люспеста“ хвойна, така че може да видите това растение, означено като люспеста „Синя звезда“.

Размножаване

Единственият начин да размножите сами хвойна „Blue Star“ е чрез безполово размножаване.

Стъблените резници и въздушното наслояване са най-добрият метод за асексуално размножаване на хвойна. Тогава, разбира се, винаги можете да засадите закупени разсадки и фиданки.

Изображение отгоре отгоре надолу на две растения Juniperus squamata „Blue Star“, растящи в малки черни пластмасови саксии.

За повече подробности как да размножавате хвойна, прочетете нашето ръководство за изчерпателно обяснение стъпка по стъпка на тези методи.

От Air Layering

Въздушното наслояване включва правене на разрез в центъра на клон и насърчаване на този участък да образува корени.

След като се образуват корени, можете да отрежете клона и да го засадите в земята.

От резници

Вкореняването на резници е процесът на вземане на парче стъбло и засаждането му в земята или в почвата за саксия.

В крайна сметка, ако условията са подходящи, стъблото ще образува корени и можете да го поставите където искате да расте постоянно.

От фиданки/трансплантации

Това е най-лесният метод и този, който повечето хора избират. Освен това е и най-скъпият. Плащате някой друг да свърши цялата работа по размножаването и след това просто правите засаждането.

Това включва изкопаване на дупка и поставяне на растението вътре.

Как да растем

Част от това, което прави това толкова отличен градински вариант е, че расте ниско до земята с изключително гъста зеленина. Това означава, че плевелите едва ли имат шанс.

Може да видите от време на време дълго стръкче трева да пробива, но в по-голямата си част плевелите не могат да се конкурират.

Вертикално изображение отблизо на клоните на Juniperus squamata 'Blue Star', растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

Засадете ‘Blue Star’ на места, където искате нещо с ниска поддръжка, в район, където не искате да се справяте с често плевене.

Както при всички видове хвойна, избягвайте засаждането в близост до видове, които са податливи ръжда от кедрова ябълка, като ябълки и ябълки.

Почвени и климатични нужди

„Blue Star“ има същите изисквания като повечето растения от хвойна. Те се нуждаят от умерена влага, когато са млади и след това от много малко влага, когато се установят напълно.

Много по-лесно е да убиете един от тези храсти чрез преполиване, отколкото чрез преполиване.

Докато сме по темата за влагата, „Blue Star“ изобщо не понася влагата. Влажните и горещи условия в южните щати не са идеални.

Растенията вероятно ще оцелеят, но ще бъдат по-податливи на болести и вредители.

Засадете на слънчево място, с поне шест часа слънце на ден. Отново, този сорт може да оцелее на частично слънце, но вероятно ще бъде по-податлив на вредители и болести.

Добре дрениращата почва е абсолютно задължителна, докато тежката, лошо дренираща почва е смъртна присъда за „Синята звезда“.

Хоризонтално изображение отблизо на листата на Juniperus squamata, покрита със лек скреж.

Тези растения се справят изключително добре в студено време и не се нуждаят от допълнителна защита, дори при условия на замръзване и обилния сняг през зимата.

Някои хора събарят снега от вечнозелените си растения, но това не е необходимо с „Blue Star“, тъй като е толкова гъст и нисък до земята. Просто оставете това малко чудо да се погрижи за себе си.

Съвети за отглеждане

 • Осигурете умерена вода, когато сте млади
 • Ниска нужда от вода, когато узрее
 • Засадете на пълно слънце

Подрязване и поддръжка

Не е нужно да се притеснявате с подрязването, освен ако не искате да насърчите по-храстовия растеж. За повече съвети относно подрязването за храстов растеж прочетете нашето ръководство за подрязване на хвойна. (Очаквайте скоро!)

В противен случай можете да отрежете върховете, за да ги запазите малко по-къси, отколкото биха растат естествено. И винаги премахвайте всички клони, които умират.

Хоризонтално изображение в близък план на листа Juniperus squamata „Blue Star“, изобразено на фон с мек фокус.

„Синята звезда“ се нуждае от малко подхранване, когато растенията са млади, и изобщо не след това, освен ако почвата ви не е с недостиг на някой от основните растителни макроелементи – азот (N), фосфор (P) или калий (K).

Нашите ръководство за отглеждане на хвойна разполага с всички подробности за това кога да подхранвате и какъв вид тор да използвате.

Управление на вредители и болести

Хвойните са невероятно жилави. Те рядко се сблъскват с проблеми с насекоми вредители и тревопасни животни или болести, стига да не преполивате и да засадите на пълно слънце с добре дренирана почва.

Но ако имате елени във вашия район, не приемайте, че вашата „Синя звезда“ е безопасна. Елените обичат да кълцат тези растения, особено през зимата или когато растенията са млади.

Осигурете малко защита под формата на ограда или възпиращи.

Зайците също не се страхуват да хапнат. Нашите ръководство за предотвратяване на зайците да погълнат вашите растения може да ви помогне да държите тези мъхести малки гризачи извън градината си.

Вие също трябва да внимавате за листни въшки, торбички, мащаб, уеб червеи и паякообразни акари, в царството на насекомите.

Когато става въпрос за болести, ръждата от кедрова ябълка, тлеене на клонките, гъбички и гниене на корените са всички потенциални проблеми.

Само имайте предвид, че растение, растящо в правилните условия и с правилните грижи, рядко ще бъде засегнато от тези проблеми. Ето защо осигуряването на пълно слънце, добре дренираща почва и не твърде много вода е толкова важно.

Най-добра употреба

Като цяло хвойната е изключително гъвкава. Освен плодовете и дървесината, можете да ги използвате като земно покритие, за контрол на ерозията или за да осигурите интерес към ксерискейпирането.

„Blue Star“, по-специално, е идеален за алпинеуми или сухи, слънчеви места, където имате нужда от земно покритие.

Тъй като има толкова впечатляващ цвят, той е идеален, ако имате зона, която се нуждае от малко оживяване, особено през зимата. Тази красота осигурява целогодишен цвят.

Ако се интересувате от използването на плодовете на растението, това може да не е най-добрият вариант. Въпреки че не са токсични, те не са известни със своята ядливост. Изберете сортове на J. communis вместо.

Кратко справочно ръководство за отглеждане

Тип растение: Дървесен храст Цвят на листата: Стоманено синьо
Роден за: Близкия изток, Китай и Тайван Тип почва: Глинест, пясъчен
Издръжливост (зона на USDA): 4а-8б pH на почвата: 5,5-7,0
сезон: Целогодишен цвят, есенни и зимни плодове Дренаж на почвата: Добре дренираща се
Излагане: Пълно слънце привлича: Птици, елени, мишки, зайци, полевки
Време до зрялост: 20 години Избягвайте засаждането с: Ябълка, ябълка, глог, дюля
Темп на растеж: Бавен Използва: Бонсай, контрол на ерозията, земно покритие, екземпляр, ксерискапиране
Разстояние 4 фута Поръчка: Пиналес
височина: До 3 фута семейство: Cupressaceae
Разпространение: 4 фута род: Хвойна
Нужда от вода: Ниско, веднъж установено видове: Сквамата
Толерантност: Суша Сорт: ‘Синя звезда’
Чести вредители: Листни въшки, торбички, елени, хвойнови паяжини, зайци, паякообразни акари Чести заболявания: Ръжда от кедрова ябълка, мана от клонки от хвойна, гъбички с игла, гниене на корените

Синята звезда хвойна блести в градината

Всички хвойни осигуряват целогодишен цвят и интерес, но „Blue Star“ наистина се откроява.

Хубаво е, че остава компактен, така че не е нужно да се притеснявате, че ще превземе градина или ще стане крак и непривлекателен, както някои други видове и сортове.

Хоризонтално изображение отблизо на голяма пълзяща хвойна (Juniperus squamata), растяща в градинска граница.

Но това, което наистина го прави изключителен, е изключително яркото стоманено-синьо оцветяване. След като го видите лично, ще разберете какво имам предвид. Изглежда, че е осветен отвътре, свети в градината като ярко син фар.

Кажете ни в секцията за коментари по-долу какво мислите за вашето ново попълнение. Това ли е първата ви хвойна? Ако не, кои са вашите любими Хвойна видове?

Ако се интересувате от плодове от хвойна или ги използвате на билкова основа, имаме няколко ръководства, които може да представляват интерес, включително:

 • Билкови употреби от хвойна (очаквайте скоро)
 • Използване на хвойна (скоро)
 • Как да берем плодове от хвойна (очаквайте скоро)

относно Кристин Лофгрен

Кристин Лофгрен е писател, фотограф, читател и любител на градинарството извън Портланд, Орегон. Тя е отгледана в пустинята Юта и си проправи път към тропическите гори на северозападната част на Тихия океан със съпруга си и две кучета през 2018 г. Страстта й е фокусирана в наши дни върху отглеждането на декоративни ядливи продукти и търсенето на храна в градския и крайградския пейзаж.

1 311 thoughts on “Как да отглеждаме хвойна Blue Star”

 1. Alcuni casinò online italiani e piattaforme come Gaming insider mettono a disposizione una ampia varietà di slot machine gratis 3D, – Gonzo’s Quest è la più famosa in circolazione -, che potranno pertanto essere provate senza registrarsi e gratuitamente. Tali giochi si differenziano notevolmente dalle slot machine gratis in 2D, in quanto la qualità audio-visiva e il gameplay sono nettamente migliori e tecnologicamente più avanzati. Hai già provato la slot gallina gratis online? Se stai cercando slot machine gratis online senza scaricare, su slotmachineweb puoi trovarle. Come ad esempio slot sfinge online gratis, Chi vuol essere milionario gioco online, oppure slot Big Easy gratis online. Dove trovi le slot online gratis? Solo sui migliori siti slot online. Come funzionano le slot machines online gratis? In pratica hai a disposizione una somma pressoché infinita di gettoni (puntata da 1 centesimo, 2, 5, 10, 20 e 50) con i quali puoi effettuare diverse giocate e quindi imparare ad utilizzare queste macchinette. Puoi anche settare il livello di difficoltà da 1 a 5 puntando 20, 40, 60, 80, 100. Prova Book of Ra gratis senza scaricare.
  https://beauhiep418581.bloggip.com/21032617/casino-sicuri-online
  DimensionePoker non è un operatore di gioco a distanza ma un sito di informazione dedicato ai giochi.Tutte le poker room online citate su DimensionePoker hanno regolare licenza AAMS e sono concessionari autorizzati al gioco a distanza dall’Agenzia delle Dogane e dei Monopoli. La piattaforma di gioco online NetBet offre una sezione per le scommesse sportive e un casinò online con titoli sviluppati da importanti aziende del settore come Amaya, ISoftBet, NetEnt, IGT e GameArt. La varietà dei giochi proposti, a partire dal video poker alla roulette, passando per il blackjack e le slot machine, insieme all’opzione del casinò live, riflette la volontà di NetBet di offrire un’esperienza di gioco completa. Bonus Registrazione Classica „500€ senza deposito“

 2. These two underrated Zelda classics are now available for Nintendo Switch Online Based on the James Bond movie of the same name, GoldenEye 007 was a best-seller on the Nintendo 64 console. Here’s the other games coming to Nintendo Switch Online + Expansion Pack: This means that those playing GoldenEye 007 on the Nintendo Switch will be able to connect with others online to play the classic four-person multiplayer mode but remember, you’ll need access to Nintendo Switch Online + the Expansion Pack. Nintendo also revealed a bunch of other N64 titles that it will gradually add to the Expansion Pack service. Pilotwings 64, Mario Party and Mario Party 2 will all be available later this year. In 2023, Mario Party 3, Pokémon Stadium, Pokémon Stadium 2, 1080 Snowboarding and Excitebike 64 will join the lineup.
  https://www.mapleprimes.com/users/wiecalacheap1983
  None of this Mario Kart 8 DLC is free, it’s worth reiterating. You’ll need to own the base game and pay an extra course to access the DLC content. GAMERS are flocking to buy a popular Mario game with a rare discount. The Booster Course Pass for Mario Kart 8 Deluxe has added twelve new Cups totaling 48 new tracks along with new characters to the game. These will have released over six waves with the last wave expected to come out before the end of 2023. Even before these updates began, however, Mario Kart 8 was continually changing things with updates that made it possible to connect with Nintendo Labo Toy-Con vehicles, the Mario Kart Live Home Circuit virtual reality, and additions such as adding Zelda’s Link and the Master Cycle Zero to the game in 2018.

 3. Ludo is a strategy-based multiplayer board game played between 2-4 players. It involves 4 pawns for each player racing clockwise from start to finish based on the roll of a die. Each player is assigned a home column, where they are safe from others Pawns and players. Lagged is the best online games platform. Challenge your friends to thousands of different games that you can play on your pc, tablet or mobile device. Compete for high scores and achievements as you try to climb to the top of our global points leaderboard. Before getting started, you and your friends first need to make sure that everyone who’s interested in playing the game needs to install it from their phone’s respective stores. Ludo King is available for free along with in-app purchases on both Android’s Google Play and iOS App Store. Follow these steps to get started:
  https://connerfreo666666.webdesign96.com/23317143/manual-article-review-is-required-for-this-article
  I also loved the short movie, that inspired this game (I presume)  Its best to multiply if you want to do well in the game as you get bigger numbers and can flip more tiles. Every night, among the club’s visitors, you’ll find undercover cops, annoying celebrities, runaway criminals or ghosts from your past. As the new bouncer of The Box, you decide who enters and who doesn’t… by any means necessary. Be careful though, because each choice you make can influence the fate of the club and its clients. You’ll also need to keep your salary to avoid being evicted, to see your daughter again, and most importantly, to regain control of your life. Due to Royal Mail strikes, we are sending all orders via DPD and FedEx. Please be aware that due to unprecedented demand for their services, they are experiencing some delays with deliveries. As usual, we try our best to minimise any disruption to your orders. We aim to dispatch your order the next working day after your order is placed.