Как да презимувате кървящи сърдечни растения

Как да презимувате кървящи сърдечни растения

Кървящите сърца са предназначени за хладно време. Тревистите многогодишни растения, т.е.

Със своите перални листа, месести стъбла и сърцевидни цветове, този представител на семейство макови, Papaveraceae, обича сладки пролетни ветрове.

През горещите летни месеци кървящото сърце умира и се приготвя да влезе в покой, преди да пусне шоу отново следващата година. Но как можете да сте сигурни, че ще се върне?

Какво трябва да направите, за да подготвите кървящото си сърце за зимни температури – или за изненадващи студове, след като растението започне да расте отново през пролетта?

Вертикално изображение отблизо на кървящо сърце, растещо в градината, изобразено на светло слънчево слънце, изобразено на фона на мек фокус.  В горната и долната част на рамката е отпечатан зелен и бял текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

В това ръководство ще ви дадем всички необходими инструменти, за да ви помогнем Lamprocapnos spectabilis успявам. И psst, ако искате да научите повече за това уникално красиво растение, вижте нашето ръководство за нарастващи кървящи сърца.

Ето какво ще откриете в тази статия:

Лесно е да подготвите красивите си растения за студено време за няколко месеца. Ще искате да свършите тази работа в края на есента или началото на зимата, в седмиците преди и след средната дата на първото замръзване за вашия район.

Хоризонтално изображение отблизо на розово -бели кървящи сърца, растящи в градинска граница, изобразено на фон с мек фокус.

Имайте предвид, че кървящите сърца са подходящи за Зони за издръжливост на USDA 3 до 9, които очевидно могат да имат много различни времена по отношение на температурния диапазон през зимата.

В съветите по -долу ще ви уведомим дали трябва да направите корекция въз основа на зоната на растеж на вашия район.

Преди да започнем, кратка дума за терминологията:

Средната първа или последна дата на замръзване обикновено се отнася или за първата нощ на температурите при или малко под 32 ° F през есента, или за последната нощ на температурите при или малко под 32 ° F през пролетта.

Измръзване, причинено от температури на или малко под 32 ° F, също се нарича леко замръзване, а студените температури обикновено продължават само два до три часа.

Силна слана, наричана още твърдо замръзване, възниква, когато температурите паднат под 28 ° F за три до четири часа или повече.

1. Отрежете растенията

Първата стъпка към подготовката на кървящи сърца за студено време е да отрежете ги в края на лятото или есента, или когато листата са станали жълти до кафяви и са добри и мъртви.

Хоризонтално изображение отблизо на листата на кървящо сърдечно растение, пожълтяло през есента, изобразено на ярко слънце върху фон с мек фокус.

Имайте предвид, че самото растение не е мъртво, просто е заспало. Но стъблата и листата са завършили работата по привличане на енергия от слънцето чрез фотосинтеза и изпращането й до корените за съхранение.

Това е вашият сигнал да отрежете мъртвата зеленина за зимата. Използване на a чифт резилки, отрежете стъблата до два или три инча над земята.

Можете да хвърлите отломките вашата купчина компост стига да не е болен или заразен с листни въшки. В противен случай го изгорете или изхвърлете далеч от градината си.

2. Подредете своята цветна градина

След това ще искате да почистите цветното си легло. Изхвърлете всяка стара, паднала зеленина от кървящите ви сърца и растенията около тях.

Хоризонтално изображение отблизо на розово -бели кървящи сърца с насекомо на един от цъфтежите, изобразено на фона на мек фокус.

Докато L. spectabilis рутинно не се измъчва от вредители или болести, охлюви и листни въшки и двамата обичат да дъвчат листата.

Те също ще отидат за почти всичко друго във вашата градина, така че съхраняването на растителните остатъци помага да се предотврати тяхното презимуване във вашите цветни лехи, като по този начин ги обезкуражава да се върнат веднага през пролетта – или да посетят за първи път.

3. Воден кладенец

Лесно е да се предположи, че можете да спрете да поливате кървящите си сърца, след като ги изрежете до земята, но не го правете! Не и докато земята замръзне, така или иначе.

Като поддържате корените влажни до първото замразяване, увеличавате шансовете си L. spectabilis ще се върне следващата година в силна, здрава форма.

Хоризонтално изображение отблизо на бели кървящи сърца, които растат в градината с дървена маса и лейка с мек фокус на заден план.

Ако спрете поливането в края на лятото или началото на есента, вашето растение може да страда от стрес от суша и това може да намали студоустойчивостта, казва Линда Чалкер-Скот, градинар в Центъра за изследвания и разширяване на Университета на Вашингтон Puyallup.

Поливайте растенията, както сте правили през целия вегетационен период, като им давате едно дълбоко поливане седмично при липса на дъжд, докато температурите спаднат до 40 ° F и по -ниски.

Може да се почувствате странно да не поливате нищо друго освен почвата около няколко растителни пъна, но ще благодарите на себе си през пролетта, когато кървящите ви сърца се върнат с пълна сила!

След като настъпи първото замръзване, няма нужда да поливате отново кървящите си сърца, докато почвата се размрази през пролетта.

4. Мулч за зимна топлина

След първата силна слана във вашия район, добавете слой от два до три инча от органичен мулчиращ материал към мястото за засаждане.

Силното зимно мулчиране твърде рано през сезона може да затопли кървящите ви сърца твърде топло, което води до нов растеж, който се убива при първото силно замразяване. Също така може да привлече мишки и други вредители.

Поради тази причина е най-добре да избягвате мулчирането на добре утвърдени растения през зимата, ако живеете в зони 8 или 9, където е по-малко вероятно силно замръзване.

Според Крис Уетерби, писател на градини и градинарство за OregonLive, докато настъпи студът, мишките – а вероятно и други вредители – ще намерят някъде другаде да презимуват.

Така че, след като първото замръзване удари, продължете и покрийте подрязаните стъбла заедно с кореновата област. Склонен съм да мулчирам цялата си цветна градина, за да помогна на всички мои многогодишни растения да презимуват!

Обичам да използвам слама, но можете да използвате дървени стърготини, нарязани листа, или лай, ако желаете.

След като изпълнят предназначението си през зимата, тези видове мулч ще се разпаднат и ще добавят хранителни вещества към почвата.

Можете да премахнете около половината от мулча през пролетта, за да дадете на растенията си малко пространство за дишане, когато започнат да пускат нов растеж, но не забравяйте да оставите някои да се разложат и в почвата.

Ако живеете в особено студена и снежна зона – като Зона 3 или 4 – ще откриете, че снегът пада върху мулча, за да създаде изолиран подслон за короната и кореновата система на вашето растение.

Това ще помогне да се предпази от най -суровите студове.

Дори и да не живеете в ужасно снежна зона, добавянето на слой мулч може да помогне за защита на вашите растения от колебания в температурите и повтаряне на цикли на затопляне и замръзване.

5. Дайте малко допълнително TLC на саксийни растения и трансплантации

Това е особено важно за кървящи сърца през първата година, както и за трансплантации, които сте разделили и преместили през есента.

Докато утвърдените растения са студоустойчиви, по-младите екземпляри могат да бъдат по-податливи на елементите. А растенията, отглеждани в контейнери, също могат да понесат студени щети.

Мулчирането може да помогне за предотвратяване на измръзване или изкривяване на почвата при колебаещите се температури през зимата, като по този начин предпазва младите или новосъздадените корени от понасяне на щети, когато се отглеждат в земята.

Също така може да помогне на растенията, отглеждани в контейнери, да останат топли през зимата, въпреки че, ако живеете в зона 3 или 4, вместо това може да искате да заровите контейнерите в земята за зимата. Майката Земя осигурява много по -добра изолация от контейнер!

За да погребете кървящото си сърце, изкопайте дупка на дълбочината и ширината на контейнера в зона с нисък трафик на вашия двор. Поставете саксията вътре в дупката и покрийте с пръст.

Мулчирайте зоната с този слой от два до три инча и след това маркирайте мястото, за да не забравите за него.

Ако контейнерът ви е твърде голям или не ви се иска да копаете дупка, увийте три до четири инчов слой балонче около контейнера и поставете три до четири инчов слой мулч върху върха на почвата .

За да защитите новия растеж през пролетта, изчистете един инч от мулча, включително всичко, което е било върху стария, намален растеж на растенията.

Хоризонтално изображение отблизо на листата на малко кървящо сърце, излизащо от земята през пролетта.

Оставете един до два инча мулч зад себе си, за да помогнете за изолацията на корените през по -студената част на ранната пролет.

Следете местния си метеорологичен доклад и ако видите, че температурите ще се понижат до средните до ниски 30 -те, поставете празна кофа или друг здрав контейнер над растението си за през нощта.

Това би трябвало да помогне за изолиране на растението от най -тежките студове. Само не забравяйте да го премахнете сутрин, след като времето отново се затопли!

Топли сърца през зимата

Наистина не отнема много време или енергия, за да подготвите кървящите си сърца за зимата.

И просто изчакайте: в края на зимата или началото на пролетта ще видите нови издънки, които се появяват през мулча, а работата, която сте извършили, за да защитите и подготвите леглата си, ще се окаже полезна.

Хоризонтално изображение отблизо на растение Lamprocapnos spectabilis с розови и бели цветя, растящи в градината.

Презимували ли сте някога кървящи сърца? Кажете ни в коментарите по -долу и споделете вашите въпроси и истории. Обичаме да чуваме от вас!

Преди да тръгнете, разгледайте тези статии за това как да се подготвите цъфтящи трайни насаждения за зимата:

относно Лора Охеда Мелчор

Лаура Охеда Мелчър е израснала, помагайки на майка си в градината в Монтана, а като възрастна е донесла градинарските си умения в студено време със себе си в дома си в Аляска. Тя е особено горда с цветните лехи, които тя и нейният тригодишен син са изградили със скали, изкопани от малкото им имение в Аляска. Като писател на свободна практика, тя допринася за няколко уебсайта и блогове в мрежата. Лора също пише романи и има магистърска степен в писмена форма от Върмонтския колеж за изящни изкуства.

133 thoughts on “Как да презимувате кървящи сърдечни растения”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *