Как да се грижим за Heuchera през зимата

Как да се грижим за Heuchera през зимата

За редовния читател не е тайна, че любимото ми многогодишно растение е хейхера. Пренебрегвайте факта, че имам много любимите растения и не забравяйте, че heuchera (известна още като alumroot) е моят любим. Точно така – с главно „F“

Основната причина да са ми любими е, че са лесни за грижа за тях през зимата.

Хейхерите се смеят на студените ветрове и минусовите температури и се подиграват на всяка виелица, която им се срещне. Според моя опит най-добрата им форма на зимна грижа е не зимни грижи.

Вертикално изображение в близък план на растение хейхера (коралови камбани), покрито с лек прах от скреж през зимата. В центъра и долната част на рамката има зелен и бял отпечатан текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от някой от нашите връзки, можем да спечелим комисионна.

Нека да разберем защо alumroot поддържа този статус като най-твърдото многогодишно растение в градината, когато става въпрос за зимата.

Това ще бъде бързо, мили читатели. Нека да стигнем до него.

Heuchera се нуждае от зима

Един от страничните ефекти на растението, което има такава издръжливост през студените зими, е, че хойхера се справя зле на закрито или в защитена среда.

Хоризонтално изображение отблизо на коралови камбани, растящи в градинска граница, покрита със скреж.

Тези растения са в най-добрия си вид, когато имат дори лек период на зимен покой и не се справят добре, когато са пренесени на закрито за зимата.

Съществуват изключения и отделните растения и някои сортове могат да се приберат в по-защитена среда. Но като цяло, вие искате да гарантирате, че на вашите стипца е позволено да изживеят законна зима за най-лесната зимна грижа за хойхера.

Перфектното засаждане осигурява лесна зима

Heuchera е едно от онези растения с репутация на издръжливост и лекота на грижи, но наистина се развива по този начин само когато расте в правилните условия. Това иронично ли е? Може би малко.

Ние имаме нашите Ръководството за отглеждане на alumroot е достъпно тук, но с няколко думи, хойхера наистина се нуждае само от добре дренирана почва, за да предотврати мокри крака, и… искам да кажа, това е почти всичко.

Хоризонтално изображение в близък план на лилав лист от стипца, покрит със скреж, изобразен на фон с мек фокус.

Повечето растения могат да понасят слънце или сянка, въпреки че по-тъмните листа са склонни да понасят пълно слънце по-добре, докато сортовете с по-светли листа предпочитат по-сенчести условия.

Идеалните условия за повечето видове хейхера са подобни на това, което търсят билките.

Повечето от най-добрите ми и красиви хейхери са в предния двор, под слаб дрян и растящи в много камениста почва.

Те имат твърде много спътници, но имат добър въздушен поток и пространство, за да обезкуражават всякакви гъбични или бактериални проблеми.

Не засаждайте своята хейхера в богата почва и се уверете, че не се полива обилно и ще имате щастливи растения – а щастливите растения правят грижата през зимата много по-лесна.

Кога и как да намалим

Според моя опит в градинарството във Филаделфия, heuchera трябва не бъде намален като стъпка за зимни грижи.

Всяко съкращаване трябва да бъде запазено като проект за ранна пролет в зони 4 tp 7 и ще видите защо в следващия сегмент.

Хоризонтално изображение отблизо на коралови камбани, покрити с лек прах от скреж.

Ако сте в тези зони на растеж, можете да продължите да четете този раздел, за да научите как за да намалите своята хейхера, но на кога определено трябва да е пролет.

Ако живеете в по-топъл климат и имате кратки и меки зими, можете да се разминете с намаляването на вашия alumroot като проект за зимна грижа.

Въпреки това, вероятно ще трябва да премахнете още малко материал през пролетта, така че не се колебайте да държите тези растения в дъното на списъка си по отношение на приоритет.

Процесът е идентичен и за двата сезона. С помощта на остри ножици или ножици отрежете всяка мъртва и хрупкава зеленина до короната. Уверете се, че оставяте поне 75 процента от листата на растението.

Хоризонтално изображение на стипца (коралови камбани), растящо в градината.
Снимка от Мат Сувак.

През пролетта градинарите както в северните, така и в южните зони на отглеждане имат една и съща пролетна работа: преминавате през своята хейхера и отрязвате и премахвате всички „слаби“ или „уморени“ листа, след като забележите, че върху растението се образува нов растеж.

Това поддържа вашите стипца да изглеждат подредени и спретнати и ги насърчават да се разклонят в по-гъсти и по-буйни растения.

Силно препоръчвам да запазите всякаква резитба до пролетта. Можете да направите това колкото искате рано през пролетта и това е отличен проект, за да вкарате задника си в градината и да насочите погледа си към нещата в началото на сезона.

Експертен съвет: съкратете своите хейхера, чемерици и очитник по едно и също време в първия си сезонен пристъп на пролетно почистване на градината.

За мулчиране или не за мулчиране?

Не е нужно да мулчирате стипцата си за зимни грижи, но можете, ако искате.

В предишния раздел препоръчвам да изчакате, за да отрежете растенията до пролетта, и това е преди всичко, защото всяка мъртва или слаба зеленина защитава вашия стипец като естествен мулч през зимата.

Хоризонтално изображение отблизо на растения хойхера, растящи в градинска граница, покрити със сняг.

Филаделфия има хаотични зими, където всяка година е малко по-различна от предишната и следващата, която предстои.

Според моя опит съществуващата зеленина на вашия алумкорен осигурява достатъчна защита от всякакви опасности, които зимата може да донесе във вашия регион.

Вие обаче мога мулчирайте вашата хейхера за по-лесна зимна грижа и помага при единственото леко раздразнение, което heuchera може да ви причини през зимата:

Подуване на корените.

Плитките корени на вашата средна хейхера не осигуряват много сцепление през цялата година и тъй като земята замръзва и се размразява през зимата, вашите стипца може просто да изскочат от земята, благодарение на изместване на земята, известно като издигане.

Хоризонтално изображение отблизо на растение с лилави коралови камбани, растящо в градината.
Снимка от Мат Сувак.

Ако имах никел за всеки път, когато грабнах листа от градинско легло и извадих няколко хейхери, криещи се в листата, щях да имам количка, пълна с никели.

Мулчирането на корените с не повече от три инча сух материал като слама или листа е цялата грижа, която трябва да осигурите. Това е достатъчно за защита на короната и корените на растението и ще помогне да се предотврати издигането му от почвата.

Просто запомнете къде са вашите растения! Дори добре защитените алумроут имат склонност да се качат заедно, ако хванат грешно гребло.

Трябва ли да торим?

Много просто, не, не е нужно да наторявате корена на стипца, за да се подготвите за най-студеното време на годината.

Най-много лек слой компост е достатъчен, за да могат вашите растения да бъдат най-добри през цялата година. Твърде много тор води до крака растения.

Лесна грижа за лесен сезон

Зимната грижа за Heuchera е доста проста, но това не означава, че е лесно за всеки да я вземе.

Хоризонтално изображение в близък план на листата на растение хейхера (коралови камбани), покрита с лек прах от скреж.

Ако имате въпроси, които да зададете или съвет, който да споделите, пишете ни в коментарите по-долу!

И ако търсите други растения, които да направят вашата грижа за зимната градина приятна и лесна, вижте следното водачи за цветя следващия:

относно Мат Сувак

Мат Сувак е отгледан от мечката, риса и койота в провинцията на Пенсилвания. Това възпитание го държи постоянно прикрепен към открито, където по-голямата част от личното му време се инвестира в градинарство, наблюдение на птици и туризъм. Понастоящем той живее във Филаделфия и работи под слънцето като озеленител и градинар, и на лунна светлина като писател. Непрестанен въпрос „Защо?“ дава му безброй възможности да размишлява върху (не)значимостта на големите и малките. Той смята народните поговорки за безценни съкровища и се подхранва почти изцяло от бира и лют сос.

192 thoughts on “Как да се грижим за Heuchera през зимата”

 1. This article is a breath of fresh air! The author’s unique perspective and perceptive analysis have made this a truly captivating read. I’m appreciative for the effort he has put into producing such an enlightening and mind-stimulating piece. Thank you, author, for sharing your wisdom and sparking meaningful discussions through your outstanding writing!

 2. I highly advise stay away from this site. My own encounter with it was nothing but frustration and concerns regarding scamming practices. Proceed with extreme caution, or even better, look for a more reputable platform to fulfill your requirements.

 3. I do accept as true with all of the ideas you’ve offered on your post. They’re really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for starters. May you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

 4. I highly advise to avoid this platform. My own encounter with it was nothing but dismay along with suspicion of fraudulent activities. Be extremely cautious, or alternatively, seek out a trustworthy platform to fulfill your requirements.

 5. I urge you to avoid this site. My own encounter with it was purely dismay as well as concerns regarding scamming practices. Proceed with extreme caution, or better yet, seek out an honest service for your needs.

 6. I urge you stay away from this platform. My personal experience with it was only frustration and concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a trustworthy site to meet your needs.

 7. I urge you steer clear of this site. The experience I had with it was purely disappointment and concerns regarding scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, look for an honest service to fulfill your requirements.

 8. I strongly recommend stay away from this platform. My personal experience with it has been nothing but dismay as well as suspicion of fraudulent activities. Exercise extreme caution, or alternatively, seek out a trustworthy service to fulfill your requirements.

 9. I strongly recommend stay away from this site. My own encounter with it was purely disappointment along with concerns regarding scamming practices. Proceed with extreme caution, or better yet, find an honest site to fulfill your requirements.

 10. I urge you to avoid this site. My own encounter with it has been only dismay as well as doubts about deceptive behavior. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a trustworthy site for your needs.

 11. It is my belief that mesothelioma is most dangerous cancer. It has unusual qualities. The more I really look at it the harder I am confident it does not act like a true solid flesh cancer. If perhaps mesothelioma can be a rogue viral infection, then there is the potential for developing a vaccine as well as offering vaccination for asbestos uncovered people who are vulnerable to high risk involving developing potential asbestos connected malignancies. Thanks for expressing your ideas on this important ailment.

 12. I urge you steer clear of this site. My personal experience with it has been nothing but dismay along with suspicion of scamming practices. Be extremely cautious, or better yet, look for a more reputable site to fulfill your requirements.

 13. I strongly recommend stay away from this site. My own encounter with it has been purely disappointment and doubts about fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, seek out an honest platform for your needs.

 14. I have discovered some important matters through your blog post. One other point I would like to talk about is that there are plenty of games available and which are designed in particular for toddler age children. They include pattern acceptance, colors, wildlife, and forms. These typically focus on familiarization rather than memorization. This helps to keep little children engaged without feeling like they are studying. Thanks

 15. I highly advise steer clear of this platform. My own encounter with it has been purely disappointment as well as concerns regarding deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or even better, look for a trustworthy platform for your needs.

 16. I urge you steer clear of this site. My own encounter with it was purely disappointment and suspicion of fraudulent activities. Be extremely cautious, or even better, look for an honest platform to meet your needs.

 17. I highly advise stay away from this site. The experience I had with it has been purely frustration along with concerns regarding scamming practices. Be extremely cautious, or better yet, seek out a more reputable site to fulfill your requirements.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *