Как да събираме годни за консумация цветя

Как да събираме годни за консумация цветя

След като започнете да разглеждате годни за консумация цветя, разбирате, че има удивително изобилно разнообразие от идеално вкусни цветове.

Не съм готвач, но са ме хващали да хапвам малка цветна закуска от растения, които намирам тук и там, докато се разхождам в планината. Изненадващ брой цветя, които ще намерите в градините, също могат да бъдат намерени по пътеката.

Рози, ягоди, камбанки и виоли са сред вкусните, цветни лакомства, които опитвам – преди плодовете да са узрели, т.е.

Вертикално изображение в близък план на цветна купа със зелена салата и ядливи цветя, разположени върху сива повърхност. В горната и долната част на рамката има зелено-бял печатен текст.

Свързваме се с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Когато става въпрос за прибиране на реколтата от тези деликатеси обаче, има няколко неща, които трябва да знаете, за да имате добро преживяване с дъвченето на листенца.

За да разберете как да решите кога и как да приберете реколтата, както и някои подробности за съхранението, ако сте в близост до хладилник, продължавайте да четете!

Ето какво ще покрием:

Съображения за годни за консумация цветя

Когато обмисляте да събирате цветя за ядене, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да отхапете красивите листенца.

Уверете се, че сте положителни за идентификацията на растението. Не всички цветове са годни за консумация!

Хоризонтално изображение отблизо на свежа салата, украсена с цветове от пореч и настурция.

Реколта от растения, които не са пръскани с химикали. Не яжте венчелистчета от букета, който вашата валентинка ви е донесла от цветаря, или набран за вас от пътя, или купен за вас в градински център.

Не яжте цели цветове, ако имате поленови алергии!

Преди да купите или съберете куп, когато възнамерявате да ги използвате за ядливи приложения, опитайте проба, за да сте сигурни, че ви харесва вкусът и за да потвърдите, че са в най-добрия си вид, готови да бъдат събрани и да им се насладите.

Освен това не забравяйте да проверите цъфтежа за буболечки, преди да приберете реколтата.

Цветовете, които са повредени, преди да ги откъснете, няма да запазят формата си или да изглеждат добре, след като приберете реколтата, така че изберете само перфектни цветове, ако планирате да ги използвате като естетическа гарнитура.

Кога да жънете

Говорейки за най-доброто време за прибиране на реколтата, как да разберете кога са готови за бране и използване, освен да вземете хапка?

Те трябва да са цъфтящи, напълно отворени, а не недостатъчно узрели – например все още развиващи се от пъпката си – или презрели – сякаш са точно преди да избледнеят. Брането на цветя за ядене не е алтернативна форма на мъртва глава!

Вертикално изображение в близък план на саксийни невени, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

Планирайте прибиране на реколтата през хладните части на деня, за да не увехнат веднага след отстраняване. Сутринта е най-доброто време от деня, когато растенията са напрегнати и свежи. По това време те съдържат и максималното количество аромат и вкус.

Изчакайте, докато росата изсъхне, за да сте сигурни, че деликатните листенца няма да се слепят.

Беритба и преработка

Инструкциите за прибиране на реколтата зависят от вида на цъфтежа.

Целите цветни глави на някои растения, като копър или копър, може да се бере и използва. За други като рози например откъснете листенцата поотделно.

Лавандула цветчетата могат да се берат и директно от стъблото. Настурции и виола цъфти може да се отреже точно под цветето с остра ножица или чрез прищипване с нокът.

Вертикално изображение в близък план на прясно изпечени кексчета, украсени с ядливи теменужки.

Как ще ги приберете също зависи от това за какво планирате да ги използвате. Например, ако планирате да откъснете цветове, за да украсите торта, важно е да се уверите, че цветовете са все още непокътнати!

Ако обаче планирате да ги изсушите, за да ги използвате в чайове, несъвършените цветове са идеални.

Някои, като например мъжки тиква цветове, настурция и детелина могат да се консумират цели. При повечето обаче ядливата, деликатно ароматизирана част ще бъдат венчелистчетата.

Останалите части от цветето, включително тичинките с прашеца и плодниците, трябва да се отстранят, за да се подобри вкусът.

Хоризонтално изображение отблизо на розови шипки, изобразено на ярко слънце на фона на синьото небе.

Чашелистчетата или зелените венчелистчета в основата на цъфтежа често са горчиви. Те могат да бъдат премахнати за по-добро кулинарно изживяване.

Бялата основа на венчелистчетата, като това, което виждате на розовите листенца, също може да бъде горчива, така че можете да изберете да отрежете и тях.

Съхранение

След прибиране на реколтата проверете за мръсотия. Потопете цветовете или венчелистчетата в купа с хладка вода, за да изплакнете всички частици мръсотия.

Не използвайте центрофуга за салата, за да ги изсушите – те са твърде крехки! Вместо това ги поставете да изсъхнат върху хартиена кърпа.

Най-добре е да използвате цветовете възможно най-скоро след бране. Но можете да ги съхранявате до една седмица, като покриете кошница или контейнер с влажни хартиени кърпи, за да поддържате влажността висока, като поставите цветята отгоре и ги поставите в хладилника.

Избягвайте найлоновите торбички за съхранение. Те могат да бъдат смачкани, залепени за торбата или залепени един за друг.

Ако вашите цветя увяхнат, те понякога могат да бъдат съживени, като ги оставите да плуват в баня с ледена вода за няколко минути, преди да ги използвате.

Можете също така да ги изсушите в дехидратор или слаба фурна за използване в смеси от билкови чайове.

Използване на ядливи цветя

Има толкова много начини, по които можете да използвате ядливи цветя при готвене, печене или просто да седите в задния си двор, опитвайки вкус тук и там или отпивайки от студена напитка.

Хоризонтално изображение в близък план на великденска торта с бяла глазура, украсена с ядливи цветове.

Добавете ги към салати или гарнирайте пица, след като излезе от фурната, замразете ги в кубчета лед, за да добавите към напитки, или разкрасете вашето печене.

Помислете за гарнитури, пържене, пълнене, конфитюри, желета, маринати, дресинги… списъкът с възможности е обширен!

Вертикално изображение на декоративно попче с ядливи цветове, замръзнали в леда.

За да направите свои собствени захаросани цветя у дома за декориране на сладкиши, научете лесния метод на нашия дъщерен сайт, Foodal.

Ако имате проблеми да решите кога да използвате едно и къде да използвате друго, хапнете и оставете небцето ви да ви каже дали е най-подходящо за пикантни ястия, като див лук и невен са, или за сладки изкушения, като теменужки и лавандула.

За вдъхновение какво да опитате и как да ги използвате, прегледайте нашето ръководство за ядливи цветя. (Очаквайте скоро!)

Флорален фураж

Събирането на ядливи цветя може да не е начинът, по който сте си представяли да прекарате ранните сутрини в градината си. Или може би беше.

Хоризонтално изображение в близък план на чиния, пълна с прясно набрани ядливи цветя, поставена върху дървена маса.

Самата задача е страхотна почивка от плевенето и когато можете да удивите семейството и приятелите си – или дори собствените си вкусови рецептори – с вашите творения, всичко си струва допълнителното изтръгване тук и отрязване там.

Отглеждали ли сте или използвали ли сте ядливи цветя преди? Кои отгледахте и на какъв вкус бяха? Кажете ми как ги използвате в кулинарните си начинания в коментарите по-долу.

плюс, прочетете повече за ядливите цветя в следните ръководства:

1 286 thoughts on “Как да събираме годни за консумация цветя”

 1. To read actual dispatch, dog these tips:

  Look in behalf of credible sources: https://drsophie.co.uk/wp-content/pages/when-repeated-1968-name-in-the-news-crossword.html. It’s material to ensure that the expos‚ outset you are reading is reputable and unbiased. Some examples of good sources tabulate BBC, Reuters, and The New York Times. Review multiple sources to get back at a well-rounded aspect of a isolated info event. This can support you listen to a more ideal display and dodge bias. Be cognizant of the angle the article is coming from, as flush with respected report sources can contain bias. Fact-check the dirt with another origin if a communication article seems too unequalled or unbelievable. Always be unshakeable you are reading a current article, as expos‚ can change quickly.

  Close to following these tips, you can evolve into a more aware of scandal reader and more wisely apprehend the beget everywhere you.

 2. Бурение скважин на воду – этто эпидпроцесс произведения отверстий на земной шар для извлечения находящийся под землей вод. Сии скважины утилизируются для питьевой вода, полива растений, промышленных бедствования а также других целей. Процесс бурения скважин подсоединяет в течение себя эксплуатация специализированного оборудования, подобного как буровые блоки, тот или иной проникают в течение грунт также основывают отверстия: http://controlc.com/dd5c7741. Сии скважины обычно владеют глубину через пары 10-ов ут пары сотен метров.
  Через некоторое время формирования скважины, специалисты обжуливают стресс-тестирование, чтобы предназначить нее эффективность и штрих воды. Через некоторое время скважина оборудуется насосом равным образом другими системами, чтобы создать условия постоянный путь к воде. Эмпайр скважин сверху водичку представляется важным движением, который обеспечивает путь к чистой водопитьевой восе и утилизируется в разных секторах экономики промышленности. Что ни говорите, текущий эпидпроцесс может носить отрицательное суггестивность сверху брать в кольцо слой, поэтому что поделаешь хранить сообразные правила а также регуляции.

 3. Эмпайр скважин на воду – этто эпидпроцесс создания отверстий в течение земле для извлечения находящийся под землей вод, коие смогут употребляться для разных мишеней, начиная питьевую водичку, полив растений, промышленные необходимости и другие: https://diigo.com/0tqgej. Для бурения скважин утилизируют специальное оборудование, подобное яко буровые установки, коим проходят в течение почву да создают дыры глубиной от нескольких 10-ов до нескольких сторублевок метров.
  После создания скважины прочерчивается тестирование, чтобы определить ее производительность а также качество воды. Через некоторое время щель оборудуется насосом равным образом противными доктринами, чтобы защитить хронический приступ буква воде. Хотя бы эмпайр скважин на водичку играет хорошую роль в течение обеспечивании подхода буква истой водопитьевой воде и утилизируется на разных отраслях индустрии, этот процесс что ль оказывать отрицательное воздействие на окружающую среду. Поэтому необходимо нарушать соответствующие правила а также регуляции.

 4. Europe is a continent with a rolling in it annals and mixed culture. Effervescence in Europe varies greatly depending on the country and область, but there are some commonalities that can be observed.
  Harmonious of the defining features of life in Europe is the husky force on work-life balance. Uncountable European countries have laws mandating a certain amount of vacation speedily in the interest of workers, and some experience even experimented with shorter workweeks. This allows for more just the same from time to time used up with family and pursuing hobbies and interests.
  https://landgoedcampingwesterwolde.nl/wp-content/pages/anna-berezina-celebrating-europe-s-vibrant.html
  Europe is also known in support of its wealth cultural legacy, with numberless cities boasting centuries-old architecture, aptitude, and literature. Museums, galleries, and documented sites are plenteous, and visitors can immerse themselves in the record and urbanity of the continent.
  In annex to cultural attractions, Europe is haunt to a far-reaching multiplicity of natural beauty. From the expressive fjords of Norway to the clear beaches of the Mediterranean, there is no lack of superb landscapes to explore.
  Of ambit, subsistence in Europe is not without its challenges. Innumerable countries are grappling with issues such as gains inequality, immigration, and public instability. Yet, the people of Europe are resilient and obtain a fancy experience of overcoming adversity.
  Blanket, existence in Europe is invaluable and mixed, with something to present oneself in compensation everyone. Whether you’re interested in information, enlightenment, temperament, or unmistakably enjoying a appropriate work-life poise, Europe is a first-rate employment to call home.

 5. Altogether! Finding info portals in the UK can be crushing, but there are many resources accessible to cure you find the best one as you. As I mentioned in advance, conducting an online search an eye to http://www.ampheon.co.uk/perl/pags/how-old-is-will-cain-from-fox-news.html „UK news websites“ or „British information portals“ is a enormous starting point. Not but desire this chuck b surrender you a encyclopaedic slate of hearsay websites, but it will also provender you with a better brainpower of the common hearsay view in the UK.
  Once you obtain a liber veritatis of imminent rumour portals, it’s important to value each one to influence which best suits your preferences. As an exempli gratia, BBC Advice is known benefit of its ambition reporting of news stories, while The Guardian is known pro its in-depth analysis of political and sexual issues. The Disinterested is known for its investigative journalism, while The Times is known for its work and funds coverage. Not later than understanding these differences, you can decide the rumour portal that caters to your interests and provides you with the hearsay you have a yen for to read.
  Additionally, it’s worth all things close by expos‚ portals because explicit regions within the UK. These portals lay down coverage of events and dirt stories that are fitting to the area, which can be firstly cooperative if you’re looking to safeguard up with events in your local community. In behalf of event, local news portals in London classify the Evening Standard and the Londonist, while Manchester Evening Scuttlebutt and Liverpool Reflection are popular in the North West.
  Overall, there are many statement portals at one’s fingertips in the UK, and it’s important to do your experimentation to unearth the everybody that suits your needs. At near evaluating the unalike news broadcast portals based on their coverage, style, and article standpoint, you can judge the song that provides you with the most related and captivating low-down stories. Meet fortunes with your search, and I anticipation this bumf helps you reveal the just right news portal inasmuch as you!

 6. „As the hallmark of any successful player loyalty program, the enrollment process must be made significantly easier for players than currently offered by legacy CMS solutions that are costing the industry billions of dollars in terms of lost revenue and higher expenses,“ said Noah Acres. „Casinos that enable an easier process to enroll more players will have a competitive advantage. Foundation HQ’s ten-second enrollment process enables exponentially more player sign-ups which helps operators grow player engagement and retention.“ Offer only valid at property listed on day specified. One Instant Credit offer per person each Wednesday. Open to all W♣ Players Club members 55 years and older. Must present W♣ Players Club card and a valid photo ID to redeem food offers. Cannot be combined with any other discounts, coupons or complimentaries. Instant Credit Free Slot Play expires at midnight on day of redemption. Management reserves the right to modify this promotion at any time. See W♣ for additional disclaimers.
  https://seobookmarkpro.com/story15380461/lottery-thunder-ball
  When online slot machines made their debut in the US regulated market in 2013, it felt almost as if the game was designed to be played on a computer screen. Let this page be your guide for all things slots including where to play, best games, terminology and more! What the the odds of the various slot machines in the Game Corner? Which machines have the best odds? Located in most of the Las Vegas Casinos on The Strip, this versatile slot game has 24 different versions that include progressive jackpot and slot games for the lucky winner. It also offers bonus rounds that let players spin a money wheel for extra cash prizes. Considered a classic slot, it is recommended to anyone completely new to gaming in Vegas. Not to mention that its 3x, 4x, and 5x multipliers could make someone a millionaire overnight. For that reason, it’s one of the most popular slot machines in all the casinos.

 7. #2 Lucky Zodiac: This slot has a more modern feel than many Amatic slots. All 12 signs of the Zodiac are used as symbols. These are divided into earth, air, fire and water elements – each of which has a different coloured background. If you line up 5 of the same element, you get an extra prize. There is also a bonus game (free spins) where you’ll get a special stacked symbol selected before these spins begin. This welcome offer is very easy to sign up for, and you won’t need to part with a cent of your own money. Simply register for a 7Bit Casino account and enter the code DEEPBIT to unlock your free spins. You’ll then be awarded 30 free spins for Deep Blue. Each free spins is valued at C$0.15 and you will have three days to use them up. This offer comes with a 45x wagering requirement and maximum cashout of C$50.
  https://www.bookmarkingtraffic.win/free-slot-play-games
  Get the most out of your gaming with our Club Serrano rewards membership. The more you play, the more you earn. Easily convert slot points to Free Play, earn exclusive promotions and more when you sign up. Eliminate the inconvenience of carrying cash by using draw markers to play table games or slots. Markers can be repaid directly at the casino or processed through your personal checking account. For questions or additional information regarding casino credit, please call 580-642-9247 or 580-642-9248. Visit our credit office in the High Limit gaming area in the Sky Casino. Sunday-Thursday | 8am-4pm Friday & Saturday | 8am-12am Lady Luck ditches the jester suit and takes on an Irish-inspired form in BGAMING’s Lucky Lady’s Clover video slot. It’s a five-reel, nine-payline game where she once more acts as a wild symbol, doubling any paylines that she helps to complete. The Leprechaun Hat is a scatter symbol that triggers 15 free spins, during which all winnings are tripled. Other symbols that seem essential in Irish-themed slots include a rainbow, a pot of gold, four-leafed lover and the lucky horseshoe.

 8. Not only will we be giving away huge cash jackpots in our Prize Rooms, there’s a chance to win amazing tech, home and luxury gifts too! Here are the winning numbers in Tuesday’s drawing: The timeline for receiving a refund from Lucky Land Slots may vary depending on several factors. After initiating a refund request with Lucky Land Slots’ customer support team, they will assess the request and conduct the necessary investigations to validate the claim. The duration of this process can vary depending on the complexity of the case and the specific circumstances surrounding the refund request. Slots Empire is an easy-to-use gambling site with a colorful, cartoon-style web design. This site follows the storyline of Caesar’s Empire and uses a creative royal theme throughout its content. You’ll feel like you’re embarking on an ancient adventure whenever you visit the Slots Empire site.
  http://www.ejcon.co.kr/board/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=23753
  Thanks to Evolution Gaming, you can also play live casino games at Spin Vegas casino. It doesn’t feature many live dealers—just enough to keep you busy for a short while. It offers Dream Catcher, European roulette, Blackjack, Casino Hold’em and Baccarat. Spin Casino offers over 1,200 games and covers online slots, table games, and live dealer gaming. As with most online casinos, the Spin Casino slots section offers the most variety. You’ll find plenty of other titles, though, among the table and live dealer games. There’s much more than just top Video Poker, Baccarat, slots, and other casino games here at Spin Casino. Take some time and have a look around the site, and get a feel for what’s on offer. We have customer care agents ready and waiting to help you with anything you need, but our FAQ is comprehensive enough to answer all the basics.

 9. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and excellent design.

 10. You really make it seem really easy together with your presentation however I in finding
  this topic to be actually one thing that I feel I would by no means understand.
  It sort of feels too complicated and very large for me.
  I’m having a look forward to your next submit, I will try to get the cling of
  it!