Как да съхранявате домашно отглеждани тикви след прибиране на реколтата

Как да съхранявате домашно отглеждани тикви след прибиране на реколтата

Повечето хора, които се притесняват за „съхранение на тиква“, търсят само начини да съхраняват порцията пюре, която е останала в консерва с пълнеж за пай, след като са изпекли за Деня на благодарността.

Но когато отгледате своя собствена Cucurbita pepo, C. moschata, или C. максимум, да можеш да спестиш наградата, която да използваш по време на Хелоуин или през цялата зима, е лукс.

Тъй като тези видове са били отглеждани като важни източници на храна, този вид зимна тиква не е супер придирчив за това как да я спестите.

Вертикално изображение отблизо на домашно отгледани тикви, прясно събрани и поставени на земята пред дървена ограда.  В горната и долната част на рамката е отпечатан зелен и бял текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Но има няколко стъпки, които ще предпазят реколтата ви от гниене, преди да можете да я издълбаете или готвите.

Ще споделя съвети за всички видове, които може да искате да запазите за по -късно. Ето какво да очаквате:

Колко дълго можете да съхранявате пресни тикви?

Преди да правите планове, е необходима проверка на реалността.

Всичките ви усилия няма да ги запазят зимна тиква свеж след определена точка.

Ако се опитвате да запазите a Разнообразие от Хелоуин с тънка кора и минимална плът, можете да очаквате тя да остане свежа за един месец при стайна температура или няколко месеца, ако предприемете стъпки, за да я съхранявате на хладно и сухо място.

Що се отнася до видове пайове, те могат да издържат два до шест месеца при идеални условия за съхранение.

Хоризонтално изображение отблизо на пресни тикви, поставени върху мехур върху дървена повърхност като есенно декориране.

Някакво наследство готвене на тикви, подобно на „амишкото сирене“, имат плътна, сладка плът и са отглеждани за съхранение в продължение на много месеци.

Австралийският фаворит за готвене „Jarrahdale“ може да издържи до една година в съхранение. Имам опит в отглеждането на този сорт и миналия сезон използвах плодовете със зелени кори като част от коледно изложение на върха на моето пиано.

Разбира се, всеки от тези максимални срокове на годност разчита на много внимание от ваша страна. Прочетете за тактиките, които ще подобрят шансовете ви за успех при дълго съхранение.

Съображения за засаждане и отглеждане

Трудно е да си представим, че планираме толкова напред, но най -доброто време да се уверите, че плодовете продължават дълго след като ги приберете, се случва много рано. Ще трябва да определите най -доброто време за избор преди да посеете.

За джак-о’-фенерни типове ще искате броят на дните за прибиране на реколтата да съвпада с дата няколко седмици преди Хелоуин. Това ще ви даде време да излекувате плодовете преди издълбаването.

Хоризонтално изображение отблизо на тиквено поле със зрели плодове на земята и издълбан и запален фенер в долния десен ъгъл на рамката.

Ако е твърде късно за този тип предварително планиране и реколтата ви трябва да дойде няколко месеца преди Хелоуин, не забравяйте да следвате всички останали стъпки, описани по-долу, за да предпазите празничната си зимна тиква от гниене преди 31 октомври.

За още съвети как да направите джак-о’-фенерите по-дълго, консултирайте се с нашето ръководство.

Що се отнася до тези, които са предназначени за готвене, опитайте да съберете тази реколта за края на септември до средата на октомври.

Това ви дава време да готвите изсушените плодове в пай, супа и други ястия за Деня на благодарността и след това ще имате още месеци, когато те ще останат свежи за приготвяне на зимни комфортни храни и плодови масла за замразяване.

Не забравяйте, че въпреки че тиквите може да са зрели и узрели за бране, семената ще продължават да узряват и месото ще стане малко по -сладко след прибиране на реколтата.

Преди прибиране на реколтата, това също ще увеличи усилията ви за съхранение, ако правите всеки опит да поставите лозите си за достатъчно циркулация на въздуха, подрязване, ако е необходимо.

Това ще попречи на мана, която гние плодовете отвътре. Това може да ги направи негодни за бране, а още по -малко за съхранение.

Прибиране на реколтата за по -дълго

Част от осигуряването на изключително дълъг полезен живот включва внимателни практики на прибиране на реколтата.

Първо, не забравяйте да берете само плодове, които вече са зрели. Всички други, избрани твърде рано, няма да издържат, но няколко дни преди корите да започнат да гният. За още съвети за това кога тиквите са узрели, вижте нашето ръководство.

Отблизо вертикално изображение на тикви, растящи в градината, с такава, която е готова за прибиране на реколтата.

Също така, прибирайте реколтата преди замръзване, което кара тези и други сортове зимна тиква да започнат да се разлагат веднага.

Всички плодове, които планирате да запазите за известно време, също трябва да бъдат без синини и петна. Ожулените кори ускоряват влошаването.

Когато отделна тиква е паднала от лозата минус стъбло или ако има повредено стъбло, това също я дисквалифицира като дълъг пазител.

Пространството, където стъблото расте, е особено податливо на мухъл и гниене, а гниенето на стъблото също ще доведе до бързо влошаване на останалите плодове.

Оставете три-инчово стъбло, прикрепено отгоре, когато прибирате реколтата. Той няма да служи като дръжка, а по -скоро образува уплътнение срещу мухъл и дава на плодовете още няколко дни подхранване.

Част от здравословната реколта разчита на берача! Уверете се, че ръцете и инструментите ви са чисти, за да избегнете пренасянето на плесен или мухъл по плодовете, което ще ги накара да изгният по -бързо.

Също така внимавайте да носите всеки с двете си ръце, без да използвате стъблото, за да избегнете изпускането или натъртването му. След това преминете към етапа на втвърдяване.

Втвърдяване и дезинфекция

„Втвърдяването“ е просто друга дума за „втвърдяване“ и процесът, който се включва, може да помогне на вашата домашна зимна тиква да издържи още три месеца или да се премести. При готвене на тикви втвърдяването също усилва вкусовете.

Хоризонтално изображение отблизо на току -що събрани тикви и поставени на земята за втвърдяване.

Процесът е ясен:

След като берете плодовете, избършете всякакви замърсени замърсявания със суха кърпа от микрофибър. След това ги оставете на топло място, но без пряко слънце или замръзване, за около три седмици.

Започнете от едната страна, след това я обърнете към другата по средата.

Въпреки че не е съществена стъпка, измиването с разреден белина е още една тактика, която е лесно достъпна за предпазване на тиквите от поддаване на мухъл.

Напръскайте всеки плод с разтвор от две чаени лъжички домакинска белина на литър вода. Оставете да престои половин час, след това го напръскайте с чиста вода за изплакване и го избършете с хартиена кърпа или чиста кърпа за чинии.

След изсушаване на въздуха, дезинфекцията е завършена. Просто не забравяйте да третирате двете страни на големи, продълговати плодове с този разтвор и да ги обърнете, ако е необходимо, докато изсъхнат напълно.

Съхранение

Сега, за да намерите добър дом за тази култура за съхранение.

Хоризонтално изображение отблизо на тикви от тиква, които се съхраняват в сено.

Потърсете някъде, където ще можете да поставите плодовете в един слой, без да ги подреждате.

Ако товарът ви не е прекалено голям, този багажник за овощни градини от снабдителната компания на градинаря прави хубав вариант. Разполага с девет рафта, които могат да се свалят, за да се поберат пресни продукти с различни размери.

Вертикално изображение отблизо на дървена поставка за съхранение на зеленчуци и плодове.

Дървена поставка за съхранение

Също така ще трябва да ги приберете на сухо, тъмно място, където температурата е между 50 и 60ºF.

Не, това означава, че не можете да използвате хладилника – съжалявам! Прекалено е влажно и прекалено хладно.

По -добрите идеи включват неотопляем гараж или навес, ако живеете там, където есенното време е студено, но не замръзва, или неотопляемо таванско помещение, ако живеете там, където през октомври или преди пристигат студени температури.

Не забравяйте да следите за пукнатини и други пространства, където вредителите могат да влязат в зоната ви за съхранение, тъй като не искате да поканите някой от местните диви животни да хапе вашата реколта.

Хоризонтално изображение отблизо на голяма оранжева тиква, поставена в кутия със слама за съхранение.

Имам само още няколко предупреждения за вас – готови ли сте за още?

Не поставяйте плодовете върху линолеум или дори бетон – и двете ще стимулират натрупването и разпадането на влага.

Изберете порест картон като повърхност за съхранение или опитайте вместо това слама. Използвал съм внимателно чист килим за баня в крайна сметка.

И преди всичко, не забравяйте за тях!

Понякога, въпреки вашите усилия, един или повече ще започнат да се разлагат. Това може да доведе до тяхното „плачене“ в цялата област и евентуално привличане на мухи или насърчаване на гниене в съседните плодове.

Не забравяйте да ги проверявате поне веднъж седмично и да премахвате всички, които показват признаци на гниене, за незабавна употреба, ако можете да ги спасите или да ги изхвърлите, ако не.

Спестете много за пайове, дърворезба и есенни дисплеи

Толкова е удовлетворяващо да съхранявате храна или елементи за външен дисплей, направен от зеленчуци, които сте отгледали сами.

Хоризонтално изображение отблизо на тикви от наследство, съхранявани върху сламена бала.

И не забравяйте, че ако стигнете до края на прозореца за безопасно съхранение и имате повече, отколкото можете да се справите, също е приятно да споделите екстри със зоологически градини, рехабилитатори за диви животни или атракции, които включват зоологическа градина за домашни любимци.

Докато имам вашето внимание, имате ли някакви свои въпроси или съвети за съхранение на тикви, които да споделите, независимо дали за късните етапи или за щастливите дни, когато за първи път се сблъсквате с допълнителна продукция? Разделът с коментари по -долу очаква вашето въвеждане.

Независимо дали планирате да засадите тези есенни фаворити за първи път или сте опитен производител, ако сте намерили тази информация за ценна, разгледайте тези водачи за тиква следващия:

относно Роуз Кенеди

Запален градинар със зеленчуци и бивш колумнист на „Dirt to Fork“ за алтернативен седмичен вестник в Ноксвил, Тенеси, Роуз Кенеди е посветена на споделянето на съвети, които увеличават добивите и намаляват работата. Но тя също е отворена за градинска магия, като киселец с червени вени, който се е настанил на няколко квадратни метра от това, което е било нейната задна поляна. Тя е шампион на всички опрашители, дори на пчели -дърводелци. Другите й ентусиазации включват начинаещи градинари, слънчогледи с отворени опрашвания, италиански катерещи се домати с височина 15 фута и беседка, която съпругът й пренастрои от изложбената арка на продавача на хляб. По-важното е, че Роуз обича способността на градината да направи добре поддържан маникюр практически невъзможен и да съживи духа, особено в трудни времена.

134 thoughts on “Как да съхранявате домашно отглеждани тикви след прибиране на реколтата”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *