Съвети за прибиране на реколтата от домашно приготвено колбара

Съвети за прибиране на реколтата от домашно приготвено колбара

Колраби е семейство растение от зелеви, с големи, сочни луковици, които се образуват над земята, излизащи от централната дръжка.

Набиращи популярност, тези хрупкави луковици са лесни за отглеждане и са вкусни както сурови, така и варени.

Вертикално изображение отблизо на току -що събрана лилава колбара, поставена върху кърпа за чай върху дървена повърхност. В горната и долната част на рамката е отпечатан зелен и бял текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Как да разберете кога са готови за избор? Прочетете, за да научите как да прибирате, съхранявате и приготвяте домашно приготвена колбара.

Когато кольрабито за пръв път се появява в градината, прилича много на младо растение от зеле. Когато зреят растенията, ярко лилавите или зелените стъбла набъбват в кръгли месести луковици със същия цвят, като листата растат навън от всички страни.

Докато чакате тези луковици да нараснат достатъчно големи за прибиране на реколтата, можете да берете и изяждате младите листа.

Листата могат да се събират около шест седмици след засаждането. Не забравяйте да оставите малко листа на всяко растение, за да осигурите енергия, необходима за формирането на луковиците.

Можеш научете повече за прибирането на реколтата и изяждането на листата тук.

Кога да берем луковици

Колраби не променя цвета си, когато узрее, нито има забележима разлика в текстурата.

Следователно времето за прибиране на реколтата се основава изцяло на размера на подутите стъбла. Броят на дните до падежа на вашия пакет от семена може да помогне за груба оценка.

Хоризонтално изображение отблизо на луковица от зелева колбада, растяща в градината, готова за прибиране на реколтата.

Тези луковици трябва да са готови за прибиране на реколтата, след като достигнат един до три инча в диаметър, около 60 дни след засаждането, в зависимост от сорта.

Опитайте се да ги изберете през този период от време, когато са още малки и малки.

Въпреки че гигантските луковици могат да изглеждат примамливи, с изключение на редки случаи със специфични сортове джъмбо, те са склонни да станат дървесни и жилави, ако останат в градината твърде дълго.

Хоризонтално изображение отблизо на голяма луковица, която е закъсняла за прибиране на реколтата, заснета в градината.

Това бързо растящо растение е много благоприятно за последователното засаждане. Сейте семена на всеки няколко седмици през целия сезон за непрекъсната реколта.

Как да прибирам реколтата

Събирането на луковиците е лесно! Просто използвайте ръцете си, за да издърпате цялото растение, корените и всичко останало. Разклатете почвата и след това използвайте градински ножици, за да отрежете и изхвърлите по -тесните стъбла и корените под луковицата.

Хоризонтално изображение отблизо на две ръце от горната част на рамката, повдигащи лилава колба от зелева колба от домашния зеленчуков пластир.

Алтернативен метод е да използвате чист, остър нож, за да отрежете стъблото точно под мястото, където то започва да набъбва, оставяйки основата на растението в земята.

Всяко растение произвежда само една луковица, така че единствената причина да използвате този метод е, ако искате да запазите семената за засаждане.

Колраби е двугодишно растение, което означава, че растение, оставено в земята, ще цъфти и засажда семена през втората година от растежа.

Вертикално изображение на градинар отблизо, използващ нож, за да прибере лилава колба от колбара от домашната градина.

И при двата метода издърпайте листата от луковицата и ги оставете настрана, за да ги използвате за пържени картофи или салата. Листата са вкусни, с подобен вкус и текстура зеленина.

Съвети за съхранение

За да използвате това, което сте избрали веднага, обелете външната страна на крушката, тъй като кожата е доста жилава.

В противен случай изчакайте да измиете реколтата си и дръжте корите за по -дълго съхранение.

Хоризонтално изображение отблизо на прясно събрана колбара, поставено в кошница от ракита върху дървена повърхност.

Необелените луковици ще останат свежи в продължение на няколко седмици в хладилника, особено ако са увити във влажна кърпа и поставени в запечатана перфорирана пластмасова торбичка в чекмеджето.

Ако все пак искате да съхранявате нарязани парчета, не забравяйте да ги увиете в пластмаса или да ги съхранявате в херметически затворен контейнер, за да предотвратите изсушаването им. Използвайте нарязани парчета в рамките на няколко дни.

Хоризонтално изображение отблизо на цяла и нарязана колба от колбара върху дървена дъска за рязане, изобразена на бял фон.

Можете също така да замразите крушките за дългосрочно съхранение. Обелете и нарежете луковицата на парчета и бланширайте парчетата за няколко минути във вряща вода.

Прехвърлете парчетата във вана с ледена вода, за да спрете процеса на готвене, отцедете ги и ги оставете да изсъхнат, преди да ги разделите в безопасни за замразяване торби или контейнери.

Когато се съхраняват правилно, бланшираните зеленчуци ще се съхраняват във фризера за около осем месеца.

Идеи за готвене

Едно от страхотните неща за това зеленчук е, че е доста вкусно както сурово, така и варено!

Когато се яде суров, има малко вкус като комбинация от броколи и зеле. Вкусът е хрупкав и малко пикантен.

Можете да настържете или спирализирате колбара и да я добавите към сандвич или салата, или да я нарежете на филийки и да я поднесете с вегетарианска сос.

Хоризонтално изображение отблизо на настъргана колбара върху дървена дъска за рязане с цяла на заден план.

Готвенето разкрива сладостта на този зеленчук. Може да се готви подобно на а картоф или ряпа, и може да бъде печена, на пара или дори на пюре.

Колраби се съчетава добре с кореноплодни зеленчуци. За съвет относно приготвянето на перфектно вегетарианско печено корен, вижте това ръководство на нашия сестрински сайт, Foodal.

Вземете съвети за най -добрите начини за нарязване на зеленчуци за печене, как да определите подходящите времена за готвене и предложения за вкусни добавки.

Особено обичам да пека реколтата си заедно с цветни култури като сладки картофи, моркови, и цвекло, и разбъркайте всичко със супена лъжица или две балсамов оцет и малко кленов сироп преди готвене.

Или можете да проявите креативност с тази вкусна рецепта за веган крем от супа от колраби, предлага се и на Foodal.

Тази сладка и обилна супа се прави с карамелизиран лук и кокосово мляко и се гарнира с пресен магданоз. Той е идеален за наслада в тези свежи есенни вечери!

Това е едно страхотно изрязване

Със своите възхитително хрупкави и сочни луковици, привлекателна годна за консумация зеленина и красив цвят, това е зеленчук, който е просто готин! Да не говорим, че е лесно да се прибира, съхранява и подготвя.

Хоризонтално изображение отблизо на току -що събрани лилави луковици от колбара в плетена кошница, разположена на поляна.

Имате ли любима употреба на колбара? Споделете съветите си в секцията за коментари по -долу!

Искате да научите повече за отглеждане на колраби във вашата градина? Не пропускайте тези други страхотни ръководства:

относно Хедър Бъкнър

Хедър Бъкнър идва от блестящите езера на Минесота и сега живее със семейството си в красива ферма в планината Върмонт. Тя притежава бакалавърска степен по екология от университета Tufts и е пътувала и работила в много роли в областта на опазването и застъпничеството за околната среда, включително създаване и управление на програми, базирани на опазване на ресурсите, биологично градинарство, продоволствена сигурност и изграждане на лидерски умения. Хедър е дипломиран пермакултурен дизайнер и студент билкар. Тя също е фанатичен градинар и се радва да прекарва възможно най -много време покрито с пръст!

1 670 thoughts on “Съвети за прибиране на реколтата от домашно приготвено колбара”

 1. To announce present dispatch, dog these tips:

  Look representing credible sources: http://www.gloriacharms.com/images/pages/?tom-reynolds-the-anchor-of-abc-world-news-tonight.html. It’s important to secure that the report source you are reading is reputable and unbiased. Some examples of reputable sources categorize BBC, Reuters, and The Fashionable York Times. Announce multiple sources to get a well-rounded understanding of a discriminating news event. This can improve you carp a more complete facsimile and avoid bias. Be aware of the angle the article is coming from, as even good telecast sources can have bias. Fact-check the low-down with another source if a scandal article seems too staggering or unbelievable. Till the end of time pass inevitable you are reading a fashionable article, as news can change-over quickly.

  By following these tips, you can fit a more au fait dispatch reader and more wisely understand the beget around you.

 2. To understand actual dispatch, adhere to these tips:

  Look representing credible sources: http://mylifestyle.us/wp-content/pgs/how-to-remove-taboola-news-from-android-phone.html. It’s eminent to safeguard that the news roots you are reading is worthy and unbiased. Some examples of good sources categorize BBC, Reuters, and The Different York Times. Announce multiple sources to stimulate a well-rounded understanding of a precisely info event. This can support you listen to a more complete picture and keep bias. Be cognizant of the angle the article is coming from, as set good telecast sources can have bias. Fact-check the low-down with another source if a expos‚ article seems too lurid or unbelievable. Forever be unshakeable you are reading a fashionable article, as news can change quickly.

  By following these tips, you can fit a more in the know rumour reader and better apprehend the world about you.

 3. Эмпайр скважин на водичку – этто эпидпроцесс создания отверстий на почве чтобы извлечения подземных вод. Данные скважины утилизируются для хозпитьевой воды, полива растений, индустриальных нищенствования а также других целей. Процесс бурения скважин охватывает в себя использование специального снабжения, таковского яко бурильные установки, тот или иной проходят на землю также основывают отверстия: https://postheaven.net/piscesiran3/kak-vygliadit-skvazhina-vnutri-8z55. Настоящие скважины элементарно имеют глубину через пары десятков до нескольких сотен метров.
  Через некоторое время формирования скважины, спецы коротают тестирование, чтоб предназначить ее эффективность а также штрих воды. Затем скважина снабжается насосом равным образом другими системами, чтобы обеспечить постоянный путь буква воде. Эмпайр скважин сверху водичку представляется принципиальным делом, который дает обеспечение доступ ко прямою питьевой воде и еще используется в течение различных секторах экономики промышленности. Однако, этот процесс что ль любить отрицательное воздействие на обкладывающую окружение, то-то необходимо хранить соответствующие философия да регуляции.

 4. Бурение скважин сверху воду – это процесс сотворения отверстий в течение свете чтобы извлечения подземных вожак, тот или иной смогут применяться чтобы разных полнее, начиная питьевую воду, увлажнение растений, промышленные бедствования а также другие: https://www.openlearning.com/u/lewiswong-s0bqoa/blog/01. Для бурения скважин утилизируют специализированное оборудование, таковское яко бурильные установки, какие проникают в землю да основывают дыры глубиной от нескольких десятков ут нескольких сотен метров.
  Через некоторое время сотворения скважины проводится тестирование, чтоб разведать ее эффективность и штрих воды. Через некоторое время щель снабжается насосом и еще прочими организациями, чтобы защитить хронический приступ ко воде. Хотя бурение скважин на воду играет важную цена в течение обеспечивании допуска ко истой хозпитьевой восе и утилизируется в течение различных секторах экономики промышленности, этот процесс что ль показывать негативное суггестивность сверху находящуюся вокруг среду. То-то необходимо беречь соответствующие правила также регуляции.

 5. Europe is a continent with a rolling in it history and diverse culture. Life in Europe varies greatly depending on the state and region, but there are some commonalities that can be observed.
  Harmonious of the defining features of life in Europe is the husky stress on work-life balance. Many European countries from laws mandating a sure amount of vacation all together for workers, and some have flush with experimented with shorter workweeks. This allows seeking more in good time used up with kinsfolk and pursuing hobbies and interests.
  http://lawteacher.ac.uk/wp-content/pages/anna-berezina-joins-sheffield.html
  Europe is also known quest of its rich cultural estate, with assorted cities boasting centuries-old architecture, art, and literature. Museums, galleries, and reliable sites are bountiful, and visitors can absorb themselves in the record and background of the continent.
  In increment to cultural attractions, Europe is retreat to a afield genre of consonant beauty. From the expressive fjords of Norway to the clear beaches of the Mediterranean, there is no shortage of stunning landscapes to explore.
  Of speed, life in Europe is not without its challenges. Many countries are grappling with issues such as gains incongruence, immigration, and federal instability. At any rate, the people of Europe are resilient and obtain a yearn account of overcoming adversity.
  Comprehensive, life in Europe is flush and assorted, with something to advance for everyone. Whether you’re interested in history, culture, disposition, or unmistakably enjoying a good work-life poise, Europe is a great place to dub home.

 6. Altogether! Declaration news portals in the UK can be crushing, but there are tons resources available to help you espy the unexcelled the same for you. As I mentioned formerly, conducting an online search for https://blog.halon.org.uk/pag/what-is-laura-ingle-s-age-exploring-laura-ingle-s.html „UK news websites“ or „British news portals“ is a great starting point. Not only will this give you a encompassing shopping list of report websites, but it will also afford you with a heartier understanding of the in the air story prospect in the UK.
  In the good old days you be enduring a itemize of potential rumour portals, it’s prominent to gauge each one to influence which upper-class suits your preferences. As an benchmark, BBC Advice is known in place of its disinterested reporting of intelligence stories, while The Keeper is known for its in-depth criticism of partisan and popular issues. The Independent is known representing its investigative journalism, while The Times is known in the interest of its business and finance coverage. By understanding these differences, you can choose the rumour portal that caters to your interests and provides you with the newsflash you want to read.
  Additionally, it’s quality all in all local scuttlebutt portals representing explicit regions within the UK. These portals lay down coverage of events and scoop stories that are applicable to the area, which can be especially helpful if you’re looking to safeguard up with events in your town community. In search exemplar, shire good copy portals in London include the Evening Pier and the Londonist, while Manchester Evening Scuttlebutt and Liverpool Reproduction are stylish in the North West.
  Blanket, there are many bulletin portals available in the UK, and it’s high-level to do your experimentation to remark the joined that suits your needs. By means of evaluating the unalike news portals based on their coverage, style, and position statement perspective, you can select the individual that provides you with the most apposite and interesting news stories. Decorous fortunes with your search, and I anticipate this tidings helps you find the correct news portal inasmuch as you!

 7. Totally! Find info portals in the UK can be overwhelming, but there are numerous resources accessible to boost you think the unmatched in unison for the sake of you. As I mentioned before, conducting an online search representing https://projectev.co.uk/wp-content/pages/index.php?how-much-does-rachel-campos-duffy-make-on-fox-news.html „UK newsflash websites“ or „British information portals“ is a vast starting point. Not only determination this chuck b surrender you a comprehensive shopping list of report websites, but it choice also lend you with a punter pact of the coeval story prospect in the UK.
  Once you have a liber veritatis of imminent rumour portals, it’s prominent to estimate each sole to influence which upper-class suits your preferences. As an case, BBC News is known in place of its intention reporting of intelligence stories, while The Trustee is known representing its in-depth breakdown of political and group issues. The Independent is known representing its investigative journalism, while The Times is known in the interest of its vocation and finance coverage. By way of arrangement these differences, you can pick out the news portal that caters to your interests and provides you with the newsflash you have a yen for to read.
  Additionally, it’s significance all things neighbourhood despatch portals with a view explicit regions within the UK. These portals produce coverage of events and news stories that are akin to the area, which can be exceptionally utilitarian if you’re looking to keep up with events in your town community. In search instance, municipal news portals in London classify the Evening Paradigm and the Londonist, while Manchester Evening Hearsay and Liverpool Reproduction are popular in the North West.
  Inclusive, there are tons statement portals available in the UK, and it’s significant to do your inspection to remark the joined that suits your needs. Sooner than evaluating the different news broadcast portals based on their coverage, variety, and essay angle, you can judge the song that provides you with the most fitting and attractive news stories. Meet fortunes with your search, and I ambition this tidings helps you discover the practised expos‚ portal for you!

 8. An ETF that invests directly in Bitcoin has never been green-lit in the US. The latest batch of applications, however, which includes one from BlackRock Inc., has some analysts hoping that a spot product could start trading soon. When Satoshi Nakamoto created Bitcoin, he installed a strict limit on the number of Bitcoin that could ever exist. There will never be more than 21 million bitcoin. This limit, known as the hard cap, is encoded in Bitcoin’s source code and enforced by nodes on the network. To join you need to own 21 Bitcoins at a cost of £871,500, or more, at the time of writing. Top website in the world when it comes to all things investing. Bitcoin slid 6.2% to $35,555.59 as of 10:37 a.m. in London. Since Bitcoins do not have a physical form, it cannot be used in physical stores. It would always have to be converted to other currencies. Cards with Bitcoin wallet information stored in them have been proposed, but there is no consensus on a particular system. Since there would be multiple competing systems, merchants would find it unfeasible to support all Bitcoin cards, and therefore users would be forced to convert Bitcoins anyway, unless a universal system is proposed and implemented.
  https://wiki-square.win/index.php?title=Etherlite_coin_price
  Even the most stable cryptocurrencies have shown remarkable potential for extreme price fluctuations over short periods of time. Although the internet often glorifies so-called “Bitcoin millionaires,” these represent a very small percentage of investors. Before you buy into Bitcoin, Ethereum or any other form of cryptocurrency, first, decide whether you want to be a dabbler (which is OK!) or a serious investor. But that’s not how its turning out. Oh, sure. I lost a huge percentage of my investment. But I can’t just throw bitcoin (or even cryptocurrency in general) under the bus and claim that crypto is a bad investment. That’s because a wide range of investments (especially tech) plummeted in 2022. Moreover, we’ve seen the development of more investment instruments that capture the upside of not only specific cryptocurrencies, such as options and futures on Bitcoin and Ethereum, but also specific investment funds that professionally manage cryptocurrencies on behalf of investors.  

 9. This site may appeal to single seniors who want to reach out directly to others using the swipe function or connect through livestream video features. Once you sign up, you will see screen shots of other Zoosk members. You can send winks, hearts and gifts. For a subscription, the cost starts at $8.33 a month. Zoosk is available on Google Play and the App Store. Among the public as a whole, women are far more likely than men to say dating sites and apps are not a safe way to meet people (53% vs. 39%). Views on this question also vary substantially by age, educational attainment and race and ethnicity. Dating with people abroad and overseas is easy on our DatesAbroad website. AfroIntroductions gives you access to 1000s of single African women throughout the continent. Most female members are from Kenya, Nigeria, Uganda, and South Africa. You’ll have no problem finding beautiful Kenyan women who are seeking foreign men for marriage or dating.
  https://uniform-wiki.win/index.php?title=Believers_dating_site
  „… we literally had to hire guards to protect our lives because the people were so hurt and angry with us, were Christian people, who feel that it’s a violation to Scripture,“ Warren added. Christian Mingle matches you based on the little information you provided as well as the preferences you made known during your application. From these specifications, Christian Mingle will provide you with up to 7 targeted matches daily. You can be matched with people via the “secret admirer” status or the search tool. Kralja Petra I 30, Nova Pazova Let me offer one small but important clarification before I proceed. It is a safe assumption that almost all couples today will communicate via the Internet as one component of their relationship and in many cases, a major component of their relationship. Also, many couples will first encounter one another through the Internet (and, in fact, there is one married couple out there that met through the comment section on my blog). It will be helpful to distinguish between inadvertently meeting someone through the Internet–through a common Facebook friend, through a forum, etc–and using a service like eHarmony that is designed for the specific purpose of matching people who would like to find a spouse. I am discussing the latter.

 10. This partially depends on where you’re getting your hair done, of course. Remember that many salons are effectively just providing the space, and hairdressers rent chairs; they’re probably not taking all of the money you’re paying them, as much of it goes to rent that chair (in NYC, that is likely thousands of dollars per month). But before the start of the whole process, people rarely consider the importance of the hair washers, sometimes called hair assistants, who make the job faster. The topic of tipping these individuals could be more popular. This article will majorly enlighten you on the impact of these assistants and the importance of tipping them. Tipping is not an ingrained part of the Australian culture, however it is common to leave a 10% tip for good service in restaurants and bars. There are no hard and fast rules when it comes to tipping other service industry professionals such as hairdressers, but many people still like to show their appreciation with a small tip.
  https://www.smfsimple.com/ultimateportaldemo/index.php?action=profile;area=summary;u=315681
  Shaving, a common method for hair removal, involves using a razor or electric shaver to cut the hair at the skin’s surface. This method is generally painless but requires frequent maintenance due to rapid hair regrowth. While shaving may be convenient and quick, the hair grows back relatively quickly, often within a day or two. This constant need for maintenance can be time-consuming and frustrating for individuals seeking a more long-term solution. The amount of inflammation already occurring during that time causes the laser treatment to be more uncomfortable.Numbing agents, although widely used, are not very effective. They do no penetrate deep enough in the skin to cause numbing at the follicular site. These agents can also be dangerous if used on too large of an area. In my experience the benefits far out weight the discomfort involved. After just one treatment the effects of hair removal is apparent. Issues like razor burn, bumps and ingrown hair are lessened so that the pain is worth the gain!