11 от най-добрите плодоносни сортове круши

11 от най-добрите плодоносни сортове круши

Най-добрите сортове круши

Следва популярно напречно сечение на сортове от европейски тип за домашната градина.

Някои от изброените са самоопрашващи се, но не забравяйте, че вероятно ще имате по-високи добиви, когато са засадени с други сортове, които цъфтят по едно и също време.

1. Анжу

Любим от старите времена, „Anjou“ дава големи плодове с къси вратове, които са бледозелени със светлорозов руж.

Масленото месо е сладко и сочно с фини нотки на цитрусови плодове и е вкусно за прясно ядене или консервиране. Отличен пазач, плодовете могат да се съхраняват до шест месеца.

Ароматните кремави бели цветове покриват клоните в началото на пролетта, а лъскавите, наситенозелени листа показват червени и жълти през есента. Плодовете са готови за бране от средата на септември до средата на октомври.

Квадратно изображение в близък план на четири плода Pyrus communis „Anjou“ в керамична купа, изобразена на ярко слънце.

„Анжу“

Дърветата растат от 12 до 18 фута високи с разпространение от осем до 20 фута в изправена, овална форма. „Anjou“ изисква 800 часа охлаждане и изисква кръстосано опрашване от сортове с подобно време на цъфтеж. Харди в зони 4-9.

Могат да се закупят екземпляри от контейнери в детската градина Nature Hills.

2. Болдуин

„Baldwin“ дава атрактивни, продълговати плодове в светло жълто с червен оттенък. Сладката, полутвърда плът е добър избор за печене, прясно ядене и консервиране.

Белите цветове са оцветени в розово и цъфтят в началото на пролетта, а плодовете са готови за бране в средата на август. Самоопрашващ се, този сорт дава по-добра реколта при кръстосано опрашване с други ранно цъфтящи сортове.

Квадратно изображение отблизо на узрели круши „Болдуин“, поставени върху бяла повърхност.

„Болдуин“

„Болдуин“ има изправен, овален навик на растеж и зряла височина от 15 до 25 фута с разпространение от 15 до 20 фута. Издръжлив в зони 5-9, това е ниско студен сорт, който изисква само 150 часа охлаждане през зимата, което го прави добър избор за по-топлите региони.

Контейнерни дървета се предлагат на адрес магазина Arbor Day Foundation.

3. Бартлет

Най-популярната от всички круши, „Bartlett“, наричана още „Williams“ в Европа, развива големи жълти или червени камбановидни плодове с маслено, гладко, сочно бяло месо. Идеален за консумация в прясно състояние и за консервиране или консервиране, плодовете могат да се съхраняват от един до два месеца.

Клоните са украсени с ефектни бели цветове в началото на пролетта, а реколтата започва около края на август. Листата дават ярко жълто през есента. „Bartlett“ изисква кръстосано опрашване от други сортове в същата група на опрашване.

Квадратно изображение отблизо на Pyrus communis „Bartlett“, растящо в градината, изобразено на ярко слънце на фон с мек фокус.

„Бартлет“

Те имат енергичен, изправен, кръгъл навик на растеж, достигащ височина от 12 до 20 фута с разпространение от 10 до 20 фута. Издръжлив в зони 5-7, „Bartlett“ изисква 800 часа за охлаждане под 45°F. Дългоживеещи сортове, за тях е известно, че дават продуктивни култури до 100 години!

Контейнерни образци могат да бъдат закупен от Arbor Day Foundation Store.

4. Боск

Друг фаворит, крушите „Bosc“ са елегантни и красиви. Те се отличават с продълговата форма с топла кожа с цвят на канела и уникален вкус – сладък мед с дървесна нотка на подправка.

Вкусно за прясно ядене, твърдото месо е чудесен избор и за печене. Плодовете се съхраняват в студено съхранение до три месеца.

Квадратно изображение отблизо на круши „Bosc“, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

‘Bosc’

Белите цветове се появяват в началото на пролетта, а лъскавите зелени листа стават наситено лилаво бордо през есента.

Реколтата започва в началото на септември. „Bosc“ изисква кръстосано опрашване от други ранно цъфтящи растения.

Има силен, изправен навик на растеж и кръгла форма със зряла височина от 12 до 18 фута и разпространение от осем до 20 фута. Издръжлив в зони 4-9, „Bosc“ изисква 500 до 600 часа за охлаждане.

Предлагат се контейнерни дървета от детската градина Nature Hills.

5. Комикс

Плодовете на „Comice“ са сладки и сочни с твърда текстура. Светлозелената кожа има розов руж и плътен силует.

Ароматната плът е маслена и вкусна за прясна консумация, а този сорт е добър избор и за консервиране или печене. Плодовете издържат до три месеца в хладно съхранение.

Кичурчета ароматни бели цветове украсяват изправен, овален балдахин в средата до края на пролетта, а овалните, лъскави зелени листа се превръщат в ярки нюанси на червено и жълто през есента.

Полу-джудже сорт, „Comice“ има зряла височина от 12 до 18 фута с разпространение от осем до 12 фута.

Квадратно изображение отблизо на узрял плод Pyrus communis „Comice“ върху керамична чиния, с едната, разрязана наполовина.

„комикс“

Плодовете са готови за прибиране от средата на септември до средата на октомври, а „Comice“ се счита за сорт с ниско охлаждане и са необходими 200 до 600 часа за охлаждане. Издръжлив в зони 4-9, този сорт изисква кръстосано опрашване от други цъфтящи в средата на сезона.

Контейнерни дървета могат да бъдат закупен от детска градина Nature Hills.

6. Качулка

‘Hood’ е един от предпочитаните сортове за отглеждане в по-топлите райони. Произвежда зелени круши шартрез с червеникаво петна.

Месото е сладко и меко с топяща се текстура – ​​идеални за прясно ядене, добри са и за печене и консервиране.

Меки, бели цветове се появяват в началото на пролетта, последвани от големи, приклекнали плодове, които узряват в началото на август. Есенните листа създават атрактивно шоу от жълто и оранжево.

Изправената, овална форма има зряла височина от 15 до 20 фута с разпространение от 12 до 15 фута.

Квадратно изображение на Pyrus communis „Hood“, растящо на дървото, заобиколено от зеленина със синьо небе на заден план.

‘Качулка’

Частично самоплоден, този вид дава по-голяма реколта при кръстосано опрашване с други сортове, които цъфтят по едно и също време. Издръжлив в зони 7-9, ‘Hood’ изисква само 100 до 200 часа за охлаждане.

Контейнерни образци са наличен в Arbor Day Foundation Store.

7. Кифър

„Kieffer“ е междувидова хибридна кръстоска между „Bartlett“ и P. pyrifolia, азиатската круша. Междувидов хибрид означава, че е кръстоска между два различни вида.

Този сорт дава големи, продълговати плодове с жълт цвят със светло кафяво петно ​​и понякога розово руж. Бялото месо е хрупкаво и едро, подходящо за печене, консервиране и приготвяне на конфитюр и други видове консерви.

Големи туфи от ароматни бели цветя цъфтят в края на пролетта с плодове, които са готови за прибиране от средата на септември до средата на октомври.

Гланцовите зелени листа осигуряват топли нюанси на жълто и бронз през есента. Самоплоден, този сорт дава по-голяма реколта при кръстосано опрашване с подобни късно цъфтящи сортове.

Квадратно изображение отблизо на хибрида Pyrus communis „Kieffer“, висящ на клон, изобразен на ярко слънце.

‘Кифър’

Издръжлив в студен климат, той е популярен и с енергичния си растеж в по-топлите региони и изисква скромни 350 до 400 часа за охлаждане. „Kieffer“ има зряла височина от 10 до 20 фута и подобно разпространение. Харди в зони 4-9.

Контейнерни дървета могат да бъдат закупен от детската градина Nature Hills.

8. Ананас

Друг хибрид на P. communis и P. pyrifolia„Ананас“ доставя големи, продълговати круши със златиста кора и червеникави нюанси, и от време на време розов руж.

Бялото месо е хрупкаво и зърнесто с уникален вкус на круша/ананас, който може да се наслади прясно или да се направи консерви.

Деликатните бели цветове цъфтят в началото на пролетта, а плодовете могат да се берат от средата на юли. През есента лъскавите зелени листа отстъпват място на нюанси на жълто.

Квадратно изображение отблизо на зелени круши „ананас“ в купчина.

„ананас“

Самоплоден, „Ананасът“ дава по-голяма реколта, когато се засажда с друг ранно цъфтящ сорт.

Добър избор за топли региони, изисква само 150 часа за охлаждане. Напълно пораснали, изправените, овални дървета достигат 15 до 20 фута височина с ширина от 12 до 15 фута. Харди в зони 5-9.

Можете да намерите контейнерни дървета на разположение в детската градина Nature Hills.

9. Секел

Хибриден кръст на P. communis и P. pyrifoliaранния сезон „Seckel“ е популярен със своите възхитително сладки плодове с размер на закуска, които са около половината от другите европейски круши.

Наричани още захарни или бонбони круши, мини плодовете узряват до златисто зелено с наситен патладжанов руж, а сладката ароматна плът има нотка на подправка.

Любими за десерти и прясно ядене, те също така правят вкусни консерви и се съхраняват до три месеца.

В средата на пролетта се появяват леко ароматни кичури бели цветове, а зелените, яйцевидни листа придават красиво есенно шоу в нюанси на медно, оранжево и червено.

Плодовете могат да се берат в средата на септември и е необходимо кръстосано опрашване с сорт, който цъфти по едно и също време.

Квадратно изображение отблизо на узрелия плод на Pyrus communis „Seckel“ на тъмен фон.

‘Seckel’

Възрастните дървета имат заоблен, изправен растеж от 12 до 15 фута с подобно разпространение и изискват 500 до 600 часа за охлаждане. Харди в зони 6-9.

Джуджета контейнерни дървета могат да бъдат закупен от детската градина Nature Hills.

10. Summercrisp

‘Summercrisp’ е атрактивен ранен сезонен хибрид (P. communis и P. pyrifolia) сорт с изключителна студоустойчивост.

Закръглените, заоблени круши имат златиста кора, която е силно набраздена с пурпурни ивици, а бялото месо е хрупкаво, сочно и вкусно, яде се прясно или се използва за приготвяне на консерви.

Облаци от ефектни бели цветя цъфтят в края на пролетта, а лъскавите листа придават превъзходен цвят на бордо през есента. Прибирането на реколтата започва в средата на август и плодовете могат да се съхраняват до два месеца.

Квадратно изображение отблизо на големи червени круши „Summercrisp“, готови за прибиране на реколтата, изобразени на ярко слънце на фон с мек фокус.

‘Summercrisp’

Дърветата имат изправен, овален навик на растеж, достигащ височина от 18 до 25 фута с разпространение от 20 фута. Кръстосано опрашване с подобни късноцъфтящи сортове. Издръжлив в зони 3-9, „Summercrisp“ се нуждае от 800 часа за охлаждане, за да произведе реколта.

Дърветата с голи корени могат да бъдат закупен от Home Depot.

11. Изгрев

Друга хибридна кръстоска между P. communis и P. pyrifolia„Sunrise“ дава красиви жълти плодове с лек руж.

Ароматното месо е сочно и сладко, идеално за прясно ядене или използване в печени десерти, а плодовете могат да се съхраняват два до три месеца.

Снопчета бели цветове цъфтят в началото на пролетта, а лъскавите зелени листа придават добро впечатление на жълт цвят през есента. Плодовете могат да се берат от началото на август.

Квадратно изображение отблизо на плода на Pyrus communis „Sunrise“, изобразено на фон с мек фокус.

‘изгрев’

Дърветата имат изправен, овален навик на растеж, достигащ височина от осем до 10 фута с разпространение от шест до седем фута. „Sunrise“ се нуждае от 600 часа за охлаждане и е издръжлив в зони 5-8. Кръстосано опрашване с други ранно цъфтящи сортове.

Дърветата с голи корени могат да бъдат закупен от Burpee.

Издръжлив, надежден и вкусен

Решихте ли кои сортове круши искате да опитате?

Когато изберете своя фаворит, разгледайте нашия ръководство за отглеждане на плодни круши за да започнете.

Издръжлив и надежден с вкусни плодове, има един подходящ сорт за почти всяко място. Само не забравяйте да засадите с друг сорт от същата група на опрашване за обилна реколта.

Плодове от круша (Pyrus communis), висящи на клон, готови за прибиране на реколтата.

Имате ли любими сортове, които бихте искали да препоръчате, които не сме включили тук? Пишете ни в коментарите по-долу!

И за повече знания за отглеждане на круширазгледайте следните ръководства:

139 thoughts on “11 от най-добрите плодоносни сортове круши”

 1. Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m
  a little lost on everything. Would you suggest starting
  with a free platform like WordPress or go for a paid option? There
  are so many options out there that I’m totally confused ..

  Any tips? Thanks!ラブドール

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *