13 от най-добрите сортове бял божур за отглеждане у дома

13 от най-добрите сортове бял божур за отглеждане у дома

За щастие, това растение има дебели стъбла, които издържат тежкото тегло на цветята.

„Bowl of Cream“, издаден през 1963 г., е един от няколкото класически сорта в този списък, произведени от Карл Клем, чието семейство управлява един от най-големите разсадници за отглеждане на цветя в САЩ през 20 век.

Квадратно изображение в близък план на ваза, пълна с Paeonia lactiflora „Купа със сметана“, поставена върху дървена маса на открито.

„Купа със сметана“

Можете да намерите растения с голи корени, за да отглеждате този ароматен фаворит у дома от Eden Brothers.

3. Булчински душ

Фаворит от 50-те години на миналия век, който остава популярен, е „Bridal Shower“, известен със своите средно големи пъпки като снежна топка, които са идеалният размер за сватбени букети, когато едва са започнали да се разгръщат.

Квадратно изображение в близък план на Paeonia lactiflora „Bridal Shower“, растящо в градината, изобразено при ярко слънце на фон с мек фокус.

‘Моминско парти’

Пъпките от един до два инча цъфтят в края на май до началото на юни в симетрични шест инча, разрошени, кремави цветя и имат възхитителен парфюм.

Можете да вземете тази класика от разсадник Nature Hills.

4. Херцогиня дьо Немур

Друг най-добър избор със забележимо дълголетие е „Duchesse de Nemours“, отгледан във Франция през 1856 г.

Хоризонтално изображение отблизо на едно цвете Paeonia lactiflora „Duchesse de Nemours“, изобразено на ярка слънчева светлина с листа на заден план.
Наречен на красива френска принцеса, „Duchesse de Nemours“ е кремавобял с пикантен аромат на лимон.

Кръстен е на принцеса Виктория от Сакс-Кобург и Гота. Родена през 1822 г., тя е братовчедка и скъпа приятелка на английската кралица Виктория. Виктория се омъжи за френски принц и стана херцогиня на Немур, но за съжаление почина на 35 години.

Има три причини за дълголетието и популярността на това цвете сред градинарите и търговските производители. Неговите ярки чисто бели пъпки, с размери от три четвърти до един и половина инча в диаметър, са идеалният размер за булчински букет.

В края на май до началото на юни те се отварят, за да разкрият цветове с форма на корона, с размери четири до шест инча в диаметър, с меки, кремави, разрошени венчелистчета. И този сорт има вкусен, пикантен лимонов аромат.

Квадратно изображение в близък план на Paeonia lactiflora „Duchesse De Nemours“, растяща в градината.

„Херцогиня дьо Немур“

Можете да закупите голи корени от Eden Brothers.

5. Фестива Максима

Това наследствено цвете буквално постави стандарта за всички последвали бели божури, украсяващи градини в продължение на повече от 160 години.

Хоризонтално изображение отблизо на едно цвете Paeonia lactiflora „Festiva Maxima“, изобразено на фон с мек фокус.
„Festiva Maxima“ краси градини по целия свят повече от 160 години.

„Festiva Maxima“ се приписва на френския селекционер Огюст Жозеф Миелез. Популярността му сред градинарите и търговските производители по целия свят не е намаляла, откакто е представено за първи път през 1851 г.

Известно е, че е устойчиво на болести растение с дълги, здрави стъбла и венчелистчета, които не показват петна от дъжд.

Пъпките от един до един и половина инча имат дълбок червен ръб на външните венчелистчета. Те се отварят в началото на юни, за да разкрият ароматни, копринени двойни цъфтежи с диаметър от пет до седем инча, с малки червени петна по близалцата.

Квадратно изображение в близък план на Paeonia lactiflora „Festiva Maxima“, изобразено на фон с мек фокус.

„Фестива Максима“

Можете да закупите голи корени от разсадник Nature Hills.

6. Хенри Сас

Фермерът от Омаха Хенри Сас произхожда от семейство, отглеждащо цветя, и през 1949 г. той кръсти тази елегантна красота за себе си.

Хоризонтално изображение на божури „Хенри Сас“, растящи в градината, изобразено на ярко слънце върху фон с мек фокус.
„Хенри Сас“

Снежните двойни цветя на „Henry Sass“ имат толкова плътно опаковани волани, че не можете да видите центровете.

Цъфтят в началото до средата на юни, великолепните цветя са с размери от пет до шест инча в пълен разцвет и се считат за едни от малкото чисто бели божури.

Квадратно изображение в близък план на единичен божур Paeonia lactiflora „Henry Sass“, изобразен на фон с мек фокус.

„Хенри Сас“

Ако искате да добавите този култиватор към градината си, можете да закупите голи корени от разсадник Nature Hills.

7. Медено злато

Това е по-весел цвят в сравнение с разрошената драма на някои от божурите в този списък.

Хоризонтално изображение отблизо на едно цвете божур „Honey Gold“, растящо в градината, изобразено на фон с мек фокус.
„Меденото злато“ понякога е наричано „пържено яйце“ заради златния си център, заобиколен от обикновена рамка от венчелистчета.

Цъфтеж в началото на юни, „Honey Gold“ започва като скромно изглеждаща пъпка, отваряща се, за да разкрие проста граница от бели венчелистчета с поразително медено-златно сърце с волани.

Известен като „японски стил“, този вид божур с извити външни венчелистчета и контрастен кичур в центъра е много популярен в Япония.

Квадратно изображение отблизо на единичен божур Paeonia lactiflora „Honey Gold“ с листа на заден план.

„Медено злато“

Можете да намерите голи корени предлага се от Burpee.

8. Immaculee

„Immaculee“ е холандски хибрид от началото на 50-те години на миналия век с купа от бели венчелистчета, носещи накъдрен център, подобен на анемона.

Хоризонтално изображение в близък план на божур Paeonia 'Immaculee', изобразен на ярка слънчева светлина върху фон с мек фокус.
„Immaculee“ има купа от външни венчелистчета, извити около разрошен център с форма на анемона. Снимка чрез Alamy.

Въпреки това не е толкова безупречен, колкото подсказва името му. Предпазните венчелистчета могат да носят намек за руж, когато пъпката започне да се отваря, и често има малко петно ​​рубинено червено върху семенните шушулки в центъра, след като цветята избледнеят.

Дребните пъпки са около един инч в диаметър, а цветята достигат диаметър от четири до шест инча в пълен разцвет. „Immaculee“ цъфти в края на май до началото на юни.

Този сорт е известен с това, че е устойчив на болести.

Близък план на бяло цвете Paeonia lactiflora „Immaculee“, изобразено на фон с мек фокус.

„Immaculee“

Можете да закупите растения с гол корен от Бърпи.

9. Ян ван Льовен

Може да е от холандско отглеждане, но „Jan van Leeuwen“, издаден през 1928 г., е друг цвят в японски стил със сатененобели венчелистчета, обвити около възглавница от златни тичинки. В крайна сметка сортовете с тази форма не са непременно с японски произход.

Хоризонтално изображение в близък план на цвете от бял божур „Jan van Leeuwen“, изобразено на фон с мек фокус.
Сатенените бели пъпки на „Jan van Leeuwen“ се отварят, за да разкрият златно сърце. Снимка чрез Alamy.

Известен е и с красивия си, дълготраен аромат в градината, който след това ще проникне в къщата ви, когато покажете широките шест инча цветя във ваза. Времето на цъфтеж е началото до средата на юни.

Квадратно изображение на божури

„Ян ван Льовен“

Голи корени на „Jan van Leeuwen“ могат да бъдат закупени от Eden Brothers.

10. Набраздено бяло

Американското общество на божурите връчва най-добрите от най-добрите със своята награда за пейзажни заслуги. В списъка си с носители на награди, той споменава „Krinkled White“ като един от най-хубавите божури в света, благодарение на зашеметяващия си външен вид и издръжливостта на растението.

Близък план на божури „Набръчкани бели“, изобразени на ярка слънчева светлина.
„Krinkled White“ е известно като надеждно, енергично растение. Той разполага с шест инчови единични цветя с бели, подобни на крепирана хартия венчелистчета, покриващи гроздове от златни тичинки.

Обществото връчи тази чест на сорта през 2009 г. и отбелязва простата, вечна красота на венчелистчетата с текстура на тафта, лекия му аромат и устойчивостта на суша на растението и продължаващото добро представяне при неблагоприятни условия.

През есента листата стават жълто-зелени, създавайки контраст с „оранжевите“ стъбла.

„Krinkled White“, пуснат за първи път през 1928 г., произвежда цветя в началото на юни, които са шест инча в диаметър. При хладно и влажно време венчелистчетата му може да са бледорозови при отваряне, но ще избледнеят до бяло.

Квадратно изображение в близък план на цветя Paeonia lactiflora „Krinkled White“, изобразено на фон с мек фокус.

„Набръчкано бяло“

Растенията са налични от разсадник Nature Hills.

11. Мини Шейлър

Производителят на цветя от Масачузетс Egbert Shaylor прекарва пенсионирането си, произвеждайки 30 класически сорта божур. Повечето от тях все още се отглеждат по света днес, 100 години по-късно.

1 415 thoughts on “13 от най-добрите сортове бял божур за отглеждане у дома”

 1. To read true to life rumour, ape these tips:

  Look for credible sources: http://valla-cranes.co.uk/wp-content/pages/who-left-fox-13-news.html. It’s high-ranking to safeguard that the newscast outset you are reading is reliable and unbiased. Some examples of reliable sources categorize BBC, Reuters, and The Fashionable York Times. Announce multiple sources to get a well-rounded sentiment of a particular low-down event. This can support you carp a more over picture and dodge bias. Be in the know of the position the article is coming from, as set good report sources can contain bias. Fact-check the low-down with another origin if a news article seems too sensational or unbelievable. Many times pass unshakeable you are reading a fashionable article, as news can change quickly.

  By following these tips, you can evolve into a more au fait news reader and more intelligent know the cosmos around you.

 2. To presume from actual dispatch, adhere to these tips:

  Look in behalf of credible sources: https://operonbiotech.com/news/where-is-rob-nelson-from-world-news-now.html. It’s material to ensure that the news roots you are reading is reputable and unbiased. Some examples of good sources include BBC, Reuters, and The New York Times. Read multiple sources to get back at a well-rounded view of a isolated news event. This can support you listen to a more ideal picture and keep bias. Be hep of the position the article is coming from, as even respected news sources can contain bias. Fact-check the low-down with another commencement if a expos‚ article seems too unequalled or unbelievable. Many times fetch persuaded you are reading a fashionable article, as scandal can change quickly.

  Nearby following these tips, you can fit a more au fait scandal reader and more intelligent be aware the world everywhere you.

 3. Бурение скважин на воду – этто процесс организации отверстий на земле чтобы извлечения подземных вод. Сии скважины утилизируются чтобы хозпитьевой вода, сплав растений, промышленных надобностей и других целей. Процесс бурения скважин охватывает в течение себя эксплуатация специального оснастки, таковского яко буровые предписания, коие проникают в течение грунт и еще создают отверстия: https://zenwriting.net/cracknoise1/kak-pravil-no-raskachat-skvazhinu-posle-bureniia. Настоящие скважины обычно быть владельцем глубину через нескольких десятков до пары сотен метров.
  Через некоторое время формирования скважины, доки обжуливают стресс-тестирование, чтоб предназначить ее эффективность и качество воды. Через некоторое время скважина оборудуется насосом (а) также иными государственное устройство, чтоб гарантировать постоянный подступ буква воде. Эмпайр скважин на водичку является важным движением, яже дает обеспечение впуск. ant. выход к прямою хозпитьевой восе также используется в течение разных секторах экономики промышленности. Что ни говорите, текущий эпидпроцесс может иметь отрицательное суггестивность на обкладывающую среду, поэтому что поделаешь хранить должные философия а также регуляции.

 4. Бурение скважин на воду – это процесс создания отверстий в течение миру для извлечения подземных вод, которые могут употребляться для разных целей, включая питьевую водичку, увлажнение растений, промышленные бедствования а также другие: https://postheaven.net/piscesiran3/kak-nakhodiat-vodu-dlia-bureniia-skvazhiny. Для бурения скважин используют специализированное оборудование, это как буровые агрегата, какие проникают в подлунную а также создают дыры глубиной через нескольких десятков ут нескольких сотен метров.
  Через некоторое время создания скважины протягивается тестирование, чтобы сосчитать ее эффективность и качество воды. Через некоторое время скважина снабжается насосом равным образом прочими теориями, чтобы вооружить хронический приступ буква воде. Хотя бурение скважин сверху водичку играет важную цена в течение обеспечивании подхода к непорочною хозпитьевой воде и еще утилизируется в течение разных отраслях промышленности, этот процесс может показывать негативное суггестивность на окружающую среду. Поэтому что поделаешь нарушать должные философия и регуляции.

 5. Europe is a continent with a rich history and mixed culture. Life in Europe varies greatly depending on the countryside and область, but there are some commonalities that can be observed.
  One of the defining features of life in Europe is the putrid emphasis on work-life balance. Profuse European countries be undergoing laws mandating a guaranteed amount of vacation speedily looking for workers, and some suffer with yet experimented with shorter workweeks. This allows seeking more in good time forth with one’s nearest and pursuing hobbies and interests.
  http://lawteacher.ac.uk/wp-content/pages/anna-berezina-joins-sheffield.html
  Europe is also known quest of its invaluable cultural estate, with numberless cities boasting centuries-old architecture, astuteness wiles, and literature. Museums, galleries, and reliable sites are abundant, and visitors can immerse themselves in the history and customs of the continent.
  In increment to cultural attractions, Europe is effectively to a far-reaching multiplicity of natural beauty. From the impressive fjords of Norway to the cheery beaches of the Mediterranean, there is no lack of astounding landscapes to explore.
  Of course, life in Europe is not without its challenges. Innumerable countries are grappling with issues such as gains inconsistency, immigration, and federal instability. However, the people of Europe are resilient and have a yearn history of overcoming adversity.
  Comprehensive, life in Europe is flush and mixed, with something to present oneself in the course of everyone. Whether you’re interested in information, enlightenment, constitution, or only enjoying a believable work-life poise, Europe is a first-rate place to call home.

 6. Positively! Conclusion news portals in the UK can be awesome, but there are many resources accessible to boost you find the best the same because you. As I mentioned in advance, conducting an online search representing http://capturephotographyschools.co.uk/pag/how-tall-is-kennedy-on-fox-news.html „UK newsflash websites“ or „British intelligence portals“ is a great starting point. Not only desire this chuck b surrender you a encompassing shopping list of news websites, but it will also lend you with a punter pact of the common hearsay scene in the UK.
  Once you have a itemize of imminent news portals, it’s important to evaluate each anyone to influence which richest suits your preferences. As an case, BBC Intelligence is known benefit of its ambition reporting of news stories, while The Custodian is known pro its in-depth breakdown of political and sexual issues. The Disinterested is known championing its investigative journalism, while The Times is known for its work and finance coverage. By entente these differences, you can pick out the talk portal that caters to your interests and provides you with the news you call for to read.
  Additionally, it’s worth looking at neighbourhood scuttlebutt portals for proper to regions within the UK. These portals produce coverage of events and scoop stories that are akin to the area, which can be specially cooperative if you’re looking to safeguard up with events in your town community. In behalf of event, shire news portals in London include the Evening Standard and the Londonist, while Manchester Evening Hearsay and Liverpool Reproduction are in demand in the North West.
  Inclusive, there are tons news portals at one’s fingertips in the UK, and it’s important to do your research to find the one that suits your needs. Sooner than evaluating the unconventional low-down portals based on their coverage, dash, and position statement angle, you can decide the individual that provides you with the most fitting and attractive despatch stories. Decorous fortunes with your search, and I hope this bumf helps you reveal the just right dope portal since you!

 7. Altogether! Conclusion info portals in the UK can be overwhelming, but there are tons resources available to help you think the unmatched identical as you. As I mentioned in advance, conducting an online search for https://jufs.co.uk/wp-content/pgs/kim-christiansen-age-find-out-how-old-the-9-news.html „UK scuttlebutt websites“ or „British story portals“ is a vast starting point. Not no more than determination this chuck b surrender you a comprehensive list of hearsay websites, but it will also lend you with a punter pact of the coeval news landscape in the UK.
  Aeons ago you obtain a file of potential account portals, it’s powerful to gauge each undivided to determine which richest suits your preferences. As an exempli gratia, BBC Intelligence is known benefit of its objective reporting of news stories, while The Keeper is known quest of its in-depth analysis of political and social issues. The Independent is known for its investigative journalism, while The Times is known for its affair and investment capital coverage. Not later than understanding these differences, you can choose the talk portal that caters to your interests and provides you with the rumour you hope for to read.
  Additionally, it’s quality all things close by despatch portals representing fixed regions within the UK. These portals yield coverage of events and good copy stories that are fitting to the область, which can be firstly cooperative if you’re looking to charge of up with events in your town community. In place of event, shire communiqu‚ portals in London contain the Evening Paradigm and the Londonist, while Manchester Evening Hearsay and Liverpool Reflection are hot in the North West.
  Inclusive, there are many news portals at one’s fingertips in the UK, and it’s significant to do your research to remark the one that suits your needs. By means of evaluating the different news broadcast portals based on their coverage, variety, and article viewpoint, you can judge the song that provides you with the most related and engrossing low-down stories. Meet success rate with your search, and I ambition this tidings helps you discover the practised news portal suitable you!

 8. Συμπληρώστε το email σας, πατήστε „αποστολή“ και θα σας αποστείλουμε ένα σύνδεσμο για να ορίσετε το νέο σας κωδικό. Πολιτική απορρήτου Τα υπέρ του cash out*: Συγκεντρώσαμε για εσάς, τα στοιχηματικά site που έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα. Εδώ θα βρείτε αξιολογήσεις και αξιόπιστες πληροφορίες για όλες τις στοιχηματικές εταιρίες. ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΑΠΟ ΤΗ STOIXIMAN! Επιλογή που ανεβάζει πολύ το προσδοκώμενο κέρδος καθώς οι αποδόσεις είναι μεγάλες και επιλέγεται συχνά από τους παίκτες είτε σε κάποιο σύστημα είτε εν είδη Fun Bet. Ουσιαστικά επιλέγεις το σκορ με το οποίο πιστεύεις ότι θα τελειώσει ο αγώνας. Συμπλήρωση του σκορ στη 2η και 3η γραμμή στα «ειδικά στοιχήματα». Στοίχημα Live 21+ Παίξε Υπεύθυνα
  https://speedy-wiki.win/index.php?title=Καζινο_on_line
  Αυτό το πάρκο είναι κλειστό για μη χορευτές, τι θα λάβετε ένα μπόνους χωρίς κατάθεση εδώ. Λόγω της κλίμακας και του πολλαπλασιασμού της διαδικτυακής δραστηριότητας, που θα μπορούσε να δημιουργήσει μερικούς από εμάς για τη ζωή. Το γραφείο μαςΥπηρεσίεςΝομολογία και Σχολιασμός ΑποφάσεωνΝέα Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις. Τηλέφωνο: 6958475656

 9. Golden Dragon is a free game that requires no download or registration to play. All you have to do now is choose your preferred online casino and begin playing for free or real money. The help menu contains all of the rules. At the bottom of the page, you’ll find everything you need to play the slot machine. Fish games can be across many online casinos. The choice of online casino can make or break your fish table game experience. It can also affect deposits withdrawals from your Fish Table gambling game online real money cash app. Alongside this, you get numerous amazing bonuses while playing these fish games. Now you know what they are and where to find them, it’s time to delve beyond the surface regarding gameplay. When playing fish table games, players use a joystick or a touchscreen interface to control a virtual weapon (usually a cannon) and aim at various types of fish swimming across the screen. The objective is to shoot and catch as many fish as possible within a given time frame.
  http://www.entecs.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=31333
  But, in the meantime, if you know of some other billiards games to try out when 8-ball or 9-ball gets a little stale, please let us know! 8 Ball Pool is Haram 8 Ball Pool is a popular billiard-themed mobile game for iOS and Android devices with more than 40 million players globally, as of March 2016. It was released worldwide on June 1, 2015 and has been downloaded over 23 million times worldwide. This article will explore how 8 Ball Pool has evolved into such an app in just three. “Reaching four billion downloads is a wonderful way to finish off the first quarter of what is already set to be a fantastic year at Miniclip,” the company’s chief analytics officer Paul Bugryniec said. If you see that there’s no way that you will pocket any more balls and your opponent will get a turn don’t force it with a risky hero move in 8 Ball Pool.

 10. I used to be recommended this website through my cousin. I’m no longer positive whether or not this put up is written through him as nobody else know such unique approximately my problem. You’re amazing! Thank you!