15 от най-добрите миниатюрни рози за чаша

15 от най-добрите миниатюрни рози за чаша

1. Всичко в Twitter

Чуваш ли това? Всички пишат за тази изключително красива роза.

През пролетта, лятото и есента той е положително драпиран в двойни портокалови цветове върху наситено зелена зеленина на двуметрово растение. Това е непрекъснат цъфтеж, който ще ви даде непрекъснат цвят през вегетационния сезон.

Квадратно изображение отблизо на оранжеви рози

„Всичко в Twitter“

Този има мини цветя, но това, което им липсва по размер, те компенсират с жизненост. Ако живеете някъде малко по-хладно, това е чудесен вариант, защото толерира студени температури, вариращи до ниската средна стойност за USDA Hardiness Zone 4.

Хванете растение с оголен корен от Home Depot за да се говори в града.

2. Бебешки рай

Sunblaze е серия от миниатюрни рози, отгледани, за да бъдат издръжливи, устойчиви на болести и изключително ярки.

„Baby Paradise“ е сорт Sunblaze, който се превръща навсякъде, където живеете, в рай на Земята със своя пиперлив аромат и много наситени, ярко розови до фуксия цветове.

Всяко венчелистче има атрактивна градация, започваща от розово в центъра, преди да премине към фуксия на границата.

Квадратно изображение отблизо на ярко розово цвете „Baby Paradise“ с зеленина в мек фокус на заден план.

‘бебешки рай’

Този малък ангел никога не става по-висок от два фута висок и широк и е издръжлив за зона 5.

Вземете растение в детската градина Nature Hills за да превърнете вашата градина или вътрешен двор в рай. Те носят този сорт в контейнер с размер #2.

3. Бъди моето бебе

Тази дребна красавица ще ви направи щастливи, просто изчакайте и ще видите. Цъфти обилно от пролетта до есента с ярки пурпурни цветя на 28-инчово растение. Ако отворите венчелистчетата на пълните цветове, ще видите ярко жълто петно ​​​​в центъра.

Квадратно изображение отблизо на наситено розови рози „Be My Baby“, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

‘Бъди моето момиче’

Още по-добре, цветът на цветовете не избледнява, както може да видите на други растения. Удостоен с наградата за отлични постижения на ARS през 2011 г., този сорт може да оцелее в студа до зона 4.

Донесете вкъщи новото си бебе от детската градина Nature Hills в контейнер №2.

4. Бонбони

Друг сорт от серията Sunblaze, ‘Candy’ има пълни цветя, които изглеждат като ванилия и череша, завихрени заедно.

Този непрекъснат цъфтеж произвежда тонове чашовидни цветове през цялото лято на растение, високо два фута. Има подреден навик за растеж без нужда от редовна резитба.

Отглеждайте този зашеметяващ в зони от 5 до 11.

5. Пепеляшка

Цветовете на „Пепеляшка“ са като нещо от приказка. Този храст е дребен, висок под два фута, но цветята не са скромни. Те са малки, но много пълни, бели със слаб розов руж и драматично заострени венчелистчета.

Хоризонтално изображение отблизо на розови и бели хибридни чаени рози „Пепеляшка“, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.
„Пепеляшка“

Приближете се и вдишайте драматичния аромат на подправки и не се притеснявайте, че ще бъдете убодени от зъл бодлив – този храст е без бодли. Няма гаранция за злите доведени сестри, обаче…

Този сорт е издръжлив в зони от 5 до 11.

6. Сладък пай

Тази малка роза може да звучи като непретенциозно скъпа, но носи голям интерес в малка опаковка. Всяко венчелистче започва златисто жълто в основата си, но преминава в сьомгорозово по краищата, с ефектни двойни цветове.

Квадратно изображение отблизо на цветя Rosa „Cutie Pie“, изобразено на фон с мек фокус.

‘Сладкишче’

В комбинация с добрата си устойчивост на болести, не е чудно, че този сорт получи наградата за отлични постижения на ARS през 2018 г.

С височина под два фута, той е идеален за малки петна, които се нуждаят от голяма вълна от цвят. Отидете в детската градина Nature Hills за контейнер №2 от това малко сладурче.

7. Дежа Блу

Розарианците обичат да наричат ​​храсти, които остават под три фута високи, но растат над два фута, „между“ или „средни“.

„Deja Blu“ е един от открояващите се в тази категория, така че го включваме тук, в случай че искате нещо от по-голямата страна на миниатюрата да расте в зони от 5 до 11.

Цветовете ще ви накарат да вземете двойно, защото изглеждат като вашия класически хибриден чай с пълната, накъдрена форма, в лилаво цвят. Но това, което ги прави наистина открояващи се, е, че тези цветя са едни от най-големите, които можете да намерите на миниатюрно растение.

„Deja Blu“ няма да нарасне по-високо от три фута, дори ако пренебрегнете резитбата, но продължете с нея, защото това ще накара това растение наистина да блести. Този непрекъснат, повтарящ се цъфтеж беше носител на награда за отлични постижения на ARS през 2009 г.

8. Гурме пуканки

Вдигнете седалка и извадете пуканките, защото ще искате да се отпуснете и да се полюбувате на тази роза от чаена чаша. Цветовете са истински бели, полудвойни и силно ароматни.

Вертикално изображение отблизо на цветя Rosa „Gourmet Popcorn“, растящи в градината, изобразено на светло слънце на фон с мек фокус.
Снимка от Stickpen, Wikimedia Commons, обществено достояние.

През лятото 18-инчовият храст ще бъде толкова покрит с каскадни гроздове от цветове, че едва ли ще можете да видите листата.

Наистина изглежда като храст, покрит с деликатни топчета пуканки.

Този сорт е част от серията Shrublet и е идеален за зони от 5 до 11.

9. Италиански лед

Подобно на серията Knock Out and Drift, линията Oso Easy се състои от растения, които са устойчиви на болести, самопочистващи се и изискват малко поддръжка.

Квадратно изображение отблизо на деликатно розово и оранжево розово цвете „Italian Ice“, изобразено на фон с мек фокус.

„италиански лед“

„Италианският лед“ е друг „абиринт“, който остава дребничка 30 инча висок с пълноразмерни розови и жълти цветове, които приличат на висока, ледена чаша с розова лимонада.

Бърпи предлага тази освежаваща красота като живо растениекоито можете да отглеждате в зони от 4 до 9.

10. Малките удоволствия на живота

Когато става въпрос за малките удоволствия на живота, розите са точно на върха в моя списък.

Квадратно изображение отблизо на розовите цветя на Rosa „Life’s Little Pleasures“, растящи в градината.

„Малките удоволствия на живота“

„Life’s Little Pleasures“ е растение с височина два фута, което се самопочиства и цъфти през цялото лято в зони от 5 до 9, с лавандулови и лилави двойни цветове.

Home Depot ви позволява да донесете у дома радостта с гол корен растение.

11. Мейбенбино

Knock Outs са известни с това, че са здрави, самопочистващи се храсти, които цъфтят през цялото лято. „Meibenbino“ е тяхното миниатюрно предложение и когато казваме миниатюра, имаме предвид това.

Квадратно изображение отблизо на миниатюрни цветя Knock Out „Meibenbino“ в плетена кошница.

‘Meibenbino’

Това е истински размер на чаена чаша и никога не нараства по-високо от 18 инча, което го прави една от най-малките рози, които можете да закупите. Цветовете са съответно малки, в супер смело червено или розово.

Planting Tree предлага тази дребна красота в контейнери от два галона.

Ако не сте запознати какво означава самопочистване или как да режете роза, влезте в нашето ръководство за подрязване на рози.

12. Хубава Поли Лавандула

Имате нужда от това зашеметяване в живота си. Това е устойчив на болести повтарящ се цъфтеж, който радва сетивата със силния си флорален аромат и смели, двойни лавандулови и бели цветове. Храстът расте до три фута висок, така че е идеален за малки пространства.

Квадратно изображение отблизо на цветя „Лавандула“ на Pretty Polly, изобразено на фон с мек фокус.

Хубава Поли ‘Лавандула’

Pretty Polly е серия, създадена, за да ви даде едновременно красив дисплей и здравина, така че да не се притеснявате за непрекъсната поддръжка. Това растение също е издръжливо в зони от 4 до 10.

Вземете растение с височина от един до два фута при бързорастящи дървета.

13. Sweet Drift

Дрифт розите са една от най-популярните серии, освен Knock Outs и Дейвид Остин рози.

Линията е създадена чрез комбиниране на пълноразмерно земно покритие и миниатюрни рози, за да се създаде растение, което стои ниско до земята, но ви дава цъфтеж в пълен размер.

Квадратно изображение в близък план на ярко розовите нарошени цветя на Rosa Drift 'Sweet', растящи в градината.

„Сладък“ дрифт

„Sweet“ предлага светли, ярко розови, силно ароматни цветове на растение, което остава под 18 инча високо. Расте в огромен диапазон от климати, от зона 4 до 11.

Отнесете се до засаждане на дърво да вземете един в контейнер от два галона.

14. Феята

Мечтаете да създадете перфектната приказна градина? Всеки приказната градина в зони от 5 до 9 се нуждае от мъничка, мечтателна малка роза, а „Феята“ е точно това. С височина под два фута, тя е задушена в напълно двойни, бледорозови цветове, които се появяват на гроздове.

Хоризонтално изображение в близък план на рози от чаша
„Феята“

Това е тип полианта и те са известни с това, че цъфтят от пролетта до есента, с компактна форма. Те не се самопочистват, но не се нуждаят от много подрязване, за да останат компактни.

Ако все още се чудите какво, по дяволите, е полианта – или сте любопитни за някоя от другите класификации, по този въпрос – имаме статия, която да помогне за това!

15. Ти си единственият

Ако обичате хибридни чайове, но желаете да идват в миниатюрна опаковка, тази роза е тази за вас. Храстът расте до около 28 инча висок с бели двойни цветя, които имат розов ръб.

Квадратно изображение в близък план на цветя на Роза „You're The One“, растящи в градината.

‘Ти си избарният’

Всяко цвете расте до два инча в диаметър, подчертано от наситено зелена, лъскава зеленина.

Ако това е този, който чакате, Home Depot носи това растение като екземпляр с оголен корен.

Може да нарасне чак до зона 4, така че вероятно ще бъде идеален за вас, дори ако живеете в по-хладен регион.

Ограниченото пространство не трябва да означава задържане на вашите розови мечти

Чаена чаша рози се предлагат в малка опаковка, но могат да предложат много визуално въздействие. Само защото храстите са малки, това не означава, че дисплеят, който ви дават, е мъничък!

Потърсете опции, които имат големи цветове и непрекъснато показване, заедно с устойчивост на болести. Всеки от гореописаните най-добри избори ще ви даде точно това.

Квадратно изображение отблизо на ярко розови миниатюрни рози с чаша, растящи в контейнер.

Къде смятате да засадите новата си чаена роза? Ще изберете ли една от любимите ни опции, описани тук? Уведомете ни в коментарите.

Има много да знаете за розите! Ако се интересувате да научите повече, прочетете едно от другите ни полезни ръководства, като започнете с тези:

128 thoughts on “15 от най-добрите миниатюрни рози за чаша”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *