3 често срещани причини, поради които кървящите сърца не успяват да цъфтят

3 често срещани причини, поради които кървящите сърца не успяват да цъфтят

Като дете бях очарован от медальони във формата на сърце. Въпреки че все още мисля, че са спретнати като възрастен, предпочитам растенията пред колиетата.

Един от любимите ми видове цветя прилича на дамски медальон: кървящи сърца (Lamprocapnos spectabilis).

Тези членове на семейство макови, Papaveraceae, носят сърцевидни цветя на месести стъбла. И наистина, „дамски медальон“ е един от прякорите на това приятно растение.

Вертикално изображение отблизо на ярко розови кървящи сърдечни цветя, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.  В горната и долната част на рамката има зелен и бял отпечатан текст.

Ние се свързваме с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от някой от нашите връзки, можем да спечелим комисионна.

Но какво ще стане, ако дойде пролетта и вашите кървящи сърца не цъфтят или произведат само няколко цветя?

Ако се самоусъвършенствате L. spectabilis за първи път или ако вашето надеждно растение изведнъж е станало не толкова надеждно, когато става въпрос за цъфтеж, вие сте попаднали на правилното място.

В това ръководство ще проучим причините, поради които медальонът на вашата дама може да не цъфти, помагайки ви да откриете как да разберете вашето растение и да го накарате да цъфти!

Ако искате да научите повече за отглеждането на дамски медальони като цяло, вижте нашия ръководство за отглеждане на кървящи сърца.

В тази статия ето какво ще научите:

3 причини, поради които кървящото ви сърце няма да цъфти

Стеснихме трите водещи причини, поради които може да не виждате цветя на медальона на тази дама. Да се ​​потопим!

1. Твърде младо е

Един от по-трудните аспекти на градинарството е, че изисква търпение.

Когато засадите младо кървящо сърце в градината си, може да очаквате цветя да се появят веднага. напълно разбирам. Трудно е да не го направите, когато сте толкова нетърпеливи за тази красива награда.

Хоризонтално изображение отблизо на колибри, приближаващо се към стъбло от розово кървящо сърце (Lamprocapnos spectabilis), изобразено на зелен фон.

Работата е там, че повечето млади L. spectabilis цветята няма да цъфтят през първата година след като ги засадите, особено ако ги отглеждате от семена.

Дори младите растения, закупени от разсадник, може да отнеме две до три години, преди да произведат повече от шепа висящи цветя във формата на сърце.

Така че, ако току-що сте започнали да отглеждате дамски медальон и растението расте добре, с буйна, зелена и свободна от вредители зеленина, вероятно просто трябва да се възползвате от кладенеца си на търпение за още една-две години.

Знам, че е трудно, но повярвай ми: ще се изплати.

2. Трансплантационен шок

Ако наскоро сте преместили кървящото си сърце от една област в друга или сте донесли у дома част от разделено растение, дадено ви от приятел, може да се наложи да изчакате една година, преди да видите цъфтеж, според експертите от Университета на Уисконсин-Медисън Extension.

Трансплантирането на дамски медальон може да бъде шокиращо за растението и може да отнеме една година прекъсване на цъфтежа, за да се съсредоточи върху възстановяването от преместването.

Уверете се, че сте му осигурили точните количества слънчева светлина, вода, плевене и общ TLC и почти сигурно ще цъфти след около година.

3. Погрешни условия на отглеждане

Докато кървящите сърца са склонни да бъдат непринудени, те могат да се разстроят, ако определени нужди не са задоволени. (Нали всички ние?) И когато са разстроени, може да започнат да показват признаци на стрес, като напр. пожълтяване на листатъжен показ на цветя или пълна липса на цветове.

И така, какво може да разстрои медальона на една дама? Един виновник е топлината и слънцето. Ако сте били над луната от вълнение, когато сте донесли новия си L. spectabilis у дома, може да сте забравили да прочетете за най-добрите условия за отглеждане, за да го поддържате щастлив.

Хоризонтално изображение на голямо кървящо сърце (Lamprocapnos spectabilis) храст, растящ с хоста пред бяла дървена ограда с градинска сцена в мек фокус на заден план.

Може би сте го засадили на слънчево място, мислейки, че може да попие светлина, за да произведе тези прекрасни цветя, само за да разберете, че вие живеят в зона 8което е технически добре за кървящи сърца – стига да имат много хладна сянка, особено следобед.

Ако случайно сте засадили кървящото си сърце на светло, слънчево място, трансплантирайте го!

Намерете място, което вие зная получава поне четири часа сянка – още по-добре, ако сянката падне следобед. Уверете се, че почвата на избраното от вас място също е добре дренирана, тъй като друг виновник за медальона на нещастна дама е влажната почва.

Внимателно изкопайте растението, като избягвате да нарушавате кореновата система, доколкото е възможно. На новото място изкопайте дупка със същия размер като кореновата топка и поставете растението вътре. Напълнете обилно с почва и вода.

С много сянка в по-топло място, вашето кървящо сърце трябва да се оправи, но може да отнеме време. Запомнете: след трансплантация може да отнеме до една година, преди цветята да се появят.

Хоризонтално изображение отблизо на цветя Lamprocapnos spectabilis, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

Ако случайно сте засадили кървящото си сърце в почва, която не се оттича добре, като например глинеста почва, може да се наложи да го преместите другаде, като следвате инструкциите по-горе.

Или го трансплантирайте в контейнер. Изберете такъв, който е най-малко 10 до 12 инча дълбок и широк с дренажни отвори и подвижна чиния.

Напълнете саксията със саксийна почва и направете дупка с дълбочината и ширината на кореновата топка, която трансплантирате.

Проверете здравето на корените и отрежете всички, които са слузести и показват признаци на гниене. Внимателно преместете стресираното растение в саксията и напълнете с прясна почва.

Ако районът, от който сте извадили растението, е бил наистина напоен, може да не се наложи да поливате веднага след разсаждането.

Не забравяйте да изсипете останалата вода в съда, когато поливате около 10 минути след поливането, за да избегнете оставянето на корените в стояща вода.

Хоризонтално изображение отблизо на цветя Lamprocapnos spectabilis, растящи в керамичен контейнер на върха на тухлена стена, изобразено на фон с мек фокус.

Дръжте саксията си на място, което получава приятна сянка, ако живеете в зони от 6 до 9, или някъде с няколко часа слънце за тези в зони от 2 до 5 и сте готови.

Дамският медальон цени богатата почва, така че помислете за добавяне на супена лъжица костно брашно, за да дадете тласък на вашите растения.

Костното брашно е добър източник на фосфор, а фосфорът помага да се насърчат растенията да развият силни стъбла и цветя.

Квадратно изображение отблизо на опаковката на напълно естествено костно брашно Down to Earth, изолирано на бял фон.

До земята костно брашно

Down to Earth™ продава смес от костно брашно и калций 3-15-0, която работи добре за насърчаване на цъфтежа. Това е предлага се в кутия от 5 паунда от Arbico Organics.

Научете повече за как да използвате костно брашно в нашето ръководство.

Ако е минало известно време, откакто сте наторили растението си – например няколко години (без преценка! Случва се!) – продължете и добавете тор с по-високо съдържание на фосфор от азот и калий, за да насърчите цъфтежа.

Не забравяйте да прочетете нашите съвети за запазване на вашите кървящи сърца здрави през зимата за още повече помощ с тези прекрасни растения.

Bloomin’ Bleeding Hearts

Независимо дали отглеждате тези красиви висящи цветя за първи път или чувствате, че детайлите са стара шапка, когато става въпрос за дамски медальон, винаги има какво да научите.

Хоризонтално изображение отблизо на ярко розови кървящи сърдечни цветя, растящи в градината, изобразено на фон с мек фокус.

Борили ли сте се някога да накарате кървящите ви сърца да цъфтят? Уведомете ни в коментарите по-долу. Винаги обичаме да чуваме от вас!

И преди да тръгнете, разгледайте тези ръководства за отстраняване на неизправности, за да ви помогнете любими цветя процъфтява:

140 thoughts on “3 често срещани причини, поради които кървящите сърца не успяват да цъфтят”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *