7 причини, поради които сутрешната слава не успява да цъфти

7 причини, поради които сутрешната слава не успява да цъфти

Утринната слава, Ипомея пурпурнае едногодишно растение за отглеждане в зони 2 до 11 с подобни на фуния сини, розови, лилави, бели или двуцветни цветове, които украсяват прилепнали лози от лятото до есента.

Вертикално изображение в близък план на утринна слава, израстваща върху дървена ограда, изобразена на ярко слънце. В центъра и отдолу на рамката има зелено-бял печатен текст.

Свързваме се с доставчици, за да ви помогнем да намерите подходящи продукти. Ако купувате от една от нашите връзки, може да спечелим комисионна.

Нашите ръководство за отглеждане на утринна слава предоставя всичко, което трябва да знаете, за да отглеждате и да се грижите за тези цъфтящи лози във вашия дом.

Фокусът на тази статия е седем често срещани причини за неуспешен цъфтеж и как да ги избегнете.

Ето състава:

Нека се включим и разрешим този проблем.

1. Заболяване

Черното гниене и ръждата са две често срещани заболявания, които могат да повлияят неблагоприятно на цъфтежа на ипомеята.

Хоризонтално изображение на лози ипомея, растящи върху дървена ограда.

Инхибирайте и двете чрез засяване на семена в добре дренираща почва. Разделете ги на указания за пакети със семена за приспособяване към зрели размери и улесняване на въздушния поток.

Отличен начин да направите това е да обучите всеки разсад да расте на връв, прикрепена към ограда или друга конструкция, по която искате да се изкачи. Зрелите лози се възползват от периодичното разплитане и пренасочване, ако е необходимо.

Избягвайте недостатъчното и прекомерното поливане, тъй като и двете правят растенията уязвими към болести.

2. Гладни тревопасни животни

Една от причините да не видите цветя е, че гладни диви животни може да са ги изяли, преди да погледнете сутринта.

Не можех да повярвам, когато забелязах един от местните мармоти да се вкопчва в ограда от верижна мрежа и да хапе лозите, преплетени в нея.

Посейте силно миришещи билки наблизо, като лавандула, ригани розмаринза възпиране на тревопасните животни.

И ако имате приятел фризьор, помолете за малко почистващи препарати, които да поръсите около растенията, за да разубедите гризачите с човешка миризма.

3. Недостатъчна слънчева светлина

Тези ранни цъфтящи растения растат най-добре на слънце, където всяка сутрин се отварят свежи пъпки и цъфтят. Те живеят един ден и на следващата сутрин има нова партида.

Растенията на сенчести места не се представят толкова добре, колкото тези на пълно слънце и е вероятно да дадат по-малко цветя.

Когато проучвате градински обекти, потърсете тези, които получават поне шест часа слънчева светлина дневно за най-добър резултат.

4. Стрес от влага

Когато растенията не получават необходимото количество вода, листата могат да пожълтяват. Този предупредителен цвят често е объркващ, тъй като може да означава преполиване или недостатъчно поливане.

Хоризонтално изображение отблизо на лилави цветя от утринна слава, покрити с роса.

Флората, страдаща от влага, насочва енергията си към оцеляване, забавяйки вегетативния и репродуктивен растеж. Такива енергоспестяващи мерки могат да намалят производството на цветя.

Оценете скорошното време и вашите навици за поливане, за да определите вероятните причини. Регулирайте поливането според нуждите, за да осигурите един инч на седмицавключително дъжд.

Ако пренасищането е проблем, помислете за смесване на пясък от градинарски клас в градинската почва според инструкциите на опаковката, за да подобрите дренажа, ако това е постоянен проблем.

5. Органично богата почва

I. purpurea предпочита бедна почва. При плодородни условия е вероятно растенията да произвеждат излишък от буйна зеленина и малко или никакви цветя.

Хоризонтално изображение в близък план на растение ипомея с обилна зеленина и само едно цвете, изобразено на ярка слънчева светлина.

Изобилието от листа може да бъде особено проблематично, когато растенията се торят с богати на азот продукти, които насърчават растежа на листата.

Избягвайте да се глезите. Изберете твърди места, където почвата не е богата и глинеста, и пропуснете тора.

6. Вредители

I. purpurea може да стане жертва на вредители като листни въшки, Японски бръмбари, миньори на листаи паякообразни акари.

Хоризонтално изображение отблизо на японски бръмбар, дъвчещ дупки в листата.

И макар че обикновено се хранят с листа, тези вредители могат също да повредят пъпки и цъфтеж – особено в случай на тежко заразяване.

Освен това, когато са подложени на стрес от насекоми, растенията могат да забавят растежа си в опит да оцелеят.

Ако видите листни въшки, изгонете ги със силен пръскане на вода от маркуча.

Изберете ръчно японски бръмбари и ги унищожете, като ги смачкате или пуснете в кофа със сапунена вода.

Може да се наложи да използвате инсектицид за устойчиви листни въшки, миниращи листа и паякообразни акари. Органичното масло от нийм е отличен избор.

Близък план на спрей бутилка Bonide Neem Oil, изолирана на бял фон.

Bonide Neem Oil

Можете да вземете Bonide Neem Oil от Arbico Organics.

За да избегнете вредители, пазете градината от плевели, опитайте се да не поливате недостатъчно или прекомерно и щедро разпределете растенията за добър въздушен поток.

7. Самонасаждащо се потомство

I. purpurea е здрава самосейка. В моята зона на отглеждане семената, които се самозасяват, ще презимуват и ще покълнат на следващата година.

Хоризонтално изображение в близък план на лозови растения с ярко розови цветя, растящи в градината.
Снимка от Nan Schiller.

Пресни семена от реномиран продавач предлагат най-добрата възможност за голям обем на цъфтеж. Тези, които поникват чрез самозасяване, може да са по-малко енергични, произвеждайки рядка зеленина и цветя.

Розовите на снимката по-горе бяха потомството на потомството на член на семейството събрани семена. И макар да произвеждаха цветя, цъфтежът беше по-малко изобилен всяка следваща година.

Glorious in Bloom

Имайки предвид тези седем често срещани причини за неуспешен цъфтеж и въоръжени с мерки за избягване, е време да отгледате утринната слава на вашите мечти.

Хоризонтално изображение отблизо на розови и сини ипомеи, израстващи върху дървена ограда.

Защо не се възползвате максимално от способността им да превръщат очните язви в задния двор във фокусни точки, натоварени с цветя, като ги маскират с изобилие от цветове от лятото до есента?

При отглеждане I. purpurea, моля, имайте предвид, че може да стане инвазивен. За да ограничите самозасяването, изберете и изхвърлете семенните шушулки, когато са зелени, и използвайте мотика, за да разбъркате и изхвърлите нежеланите разсад в началото на пролетта.

Освен това семената са токсични, т.н Недей консумирайте ги при всякакви обстоятелства.

Какво ще бъде? Синьо, розово, лилаво, бяло или двуцветна комбинация? Кажете ни в секцията за коментари по-долу! Каквото и да изберете, великолепен дисплей ви очаква.

Ако сте намерили тази статия за информативна и бихте искали усъвършенствайте знанията си за утринната славапрепоръчваме следните ръководства:

604 thoughts on “7 причини, поради които сутрешната слава не успява да цъфти”

 1. Механизированная штукатурка — современный метод проведения штукатурных работ.
  Суть его заключается в внедрении штукатурных станций, как обычно, сделанных в Германии, что обеспечивает смесь подготавливается и покрывается на стену с автоматическим распределением и под давлением.
  Машинная штукатурка С подтвержденной гарантией До 32 процентов выгоднее обычной, Можно клеить обои без шпаклевки от кампании mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru
  В результате, улучшается прочность сцепления с поверхностью, а время работ уменьшается в пятеро–шестеро, в по сравнению с ручной отделкой. За счет автоматизации и упрощения работы стоимость штукатурки за квадратный метр становится более выгодной, чем в случае традиционного способа.
  Для машинной штукатурки используются специализированные смеси, цена которых меньше чем по сравнению с ручным методом примерно на треть. При определенной квалификации мастеров, а так же если соблюдаются все технологические стандарты, поверхность после обработки штукатуркой становится идеально ровной (СНиП 3.04.01–87 «Высококачественная штукатурка») и гладкой, поэтому дальнейшая отделка шпатлевкой не не необходима, что предоставляет дополнительные финансовые возможности для клиента.

 2. Полусухая стяжка – метод проектирования пола. Строительство полутвёрдой стяжки дает возможность создать ровную поверхность для окончательного покрытия.
  стяжка полусухая Мы сделаем супер ровную стяжку пола. 7 лет опыта работы От 500 рублей за квадратный метр
  Обслуживание полутвёрдой стяжки включает в себя регулярную проверку и устранение дефектов с использованием технических средств.

  Специализированные инструменты для полусухой стяжки способствует провести монтаж с выдающейся точностью. Частично сухая стяжка пола представляет собой эффективный вариант для гарантирования надежной базы для последующих работ.

 3. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 4. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 5. 1хбет — известная букмекерская компания. Заводите профиль на официальном сайте и забирайте бонусные предложения. Сделайте ставку на любимую команду. Оцените высокие коэффициенты.
  1xbet зеркало сегодня сейчас

 6. Леди по вызову из Москвы готовы подарить вам незабываемые моменты. Эксклюзивное объявление: мне 18 лет, и я готова подарить тебе невероятный минет в машине. Ощути магию настоящего наслаждения! проститутки в марьино. Профессиональные куртизанки ждут вашего звонка. Узнайте, что такое настоящее удовлетворение в компании любовниц из столицы.

 7. Интимные спутницы из Москвы готовы подарить вам незабываемые моменты. Эксклюзивное объявление: мне 18 лет, и я готова подарить тебе невероятный минет в машине. Ощути магию настоящего наслаждения! проститутки савеловская. Профессиональные куртизанки ждут вашего звонка. Узнайте, что такое настоящее удовлетворение в компании любовниц из столицы.

 8. MOTOLADY предлагают услуги аренды и проката мотоциклов и скутеров в Хургаде, Эль Гуне и Сахл Хашиш. MOTOLADY – одна из самых популярных компаний по прокату мотоциклов и скутеров. Они предлагают большой выбор транспортных средств по разумным ценам. MOTOLADY компания, специализирующаяся на Аренда скутера в Хургаде и Эль Гуне. Они предлагают услуги доставки транспорта в любое удобное для вас место. У нас в наличии различные модели транспортных средств по доступным ценам. Перед арендой транспорта обязательно ознакомьтесь с правилами и требованиями компании, также проверьте наличие страховки и необходимые документы для аренды.

 9. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.